PH 2020: Alena Kánová vyhrala pre Slovensko striebornú medailu!

NETKY.SK • 29 August 2021, 11:10 • 2 min
PH 2020: Alena Kánová vyhrala pre Slovensko striebornú medailu!

TOKIO - Slovenská parastolná tenistka Alena Kánová vybojovala pre Slovensko na PH 2020 tretiu medailu.

slovakia

left justify in out

Slovenská parastolná tenistka Alena Kánová získala na PH 2020 v Tokiu striebornú medailu. V nedeľnom finále prehrala s Číňankou Süe Ťüan 0:3 (-2, -6, -9). Štyridsaťjedenročná Kánová vybojovala pre Slovensko tretiu medailu, prvú striebornú. Paracyklista Jozef Metelka sa postaral o zlato a bronz.

 

Kánová nezačala dobre a v prvom sete jej súperka nedala šancu, keď Slovenska pri svojom podaní získala jediný bod. V druhom dejstve sa jej hra zlepšila a dostala sa aj do vedenia, no Číňanke sa podarilo otočiť priebeh a získať aj druhý set.

 

Záverečná časť bola najvyrovnanejšia, Kánová viedla o dve loptičky, ale napokon sa jej nepodarilo zdramatizovať duel a musela sa uspokojiť so striebrom.

 

Na svojej siedmej paralympiáde získala piatu medailu, v zbierke má zlato zo Sydney 2000, striebro z Pekingu 2008 a dva bronzy z Atén 2004 a Londýna 2012. Okrem letných hier sa zúčastnila aj na zimných, v Soči 2014 reprezentovala Slovensko v curlingu.

 

Mohlo by vás zaujímať: PH 2020: Slovensko má ďalšiu medailu. Metelka vybojoval zlato a vytvoril nový rekord!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona