PH 2020: Paracyklista Metelka vybojoval pre Slovensko prvú medailu!

NETKY.SK • 26 August 2021, 09:29 • 2 min
PH 2020: Paracyklista Metelka vybojoval pre Slovensko prvú medailu!

TOKIO - Slovensko sa v druhý deň paralympijských hier v Tokiu dočkalo prvého cenného kovu.

slovakia

left justify in out

Paracyklista Jozef Metelka vybojoval bronz na pevnom kilometri na velodróme v Izu. Dosiahol výsledný čas 1:04,786 min a skloniť sa musel len pred zlatým Španielom Alsonsom Llamasom a strieborným Britom Jodym Cundym. Víťazný Llamas výkonom 1:01.557 min utvoril svetový rekord. V cieli klasifikovali 21 pretekárov.

 

Bronzový Metelka
Metelka rozšíril svoju medailové zbierku z paralympiád na štyri cenné kovy. Pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro bol práve na jednom kilometri strieborný a vzal aj dve zlaté medailyv stíhacích pretekoch na 4 km a v časovke na ceste.

 

V Tokiu má Metelka pred sebou ešte tri štarty;  jeden na dráhe (stíhacie preteky na 4 000 metrov) a dva na ceste (časovka a cestné preteky).

 

Blattnerová skončila na 9. mieste
Okrem Metelku vo štvrtok zasiahli do bojov na PH 2020 aj ďalší traja slovenskí reprezentanti. Paraplavkyňa Tatiana Blattnerová absolvovala svoju premiéru v rozplavbách na 400 m voľným spôsobom.

 

Aj napriek tomu, že úvodná stovka vyzerala sľubne, jej snaha zostala bez postupu. Výsledný čas 5:49,16 min stačil 19-ročnej nevidiacej Bratislavčanke na 9. miesto.

 

"Dúfala som, že to bude lepšie, no nemala som svoj deň. Určite sa chcem prebojovať v niektorej disciplíne do finále a zažiť veľké paralympijské preteky," uviedla Blattnerová podľa webu SPV.

V parastolnom tenise sa Slovákom vo dvoch zápasoch nepodarilo vybojovať víťazstvá. Martin Ludrovský podľahol Čiľanovi Luisovi Floresovi 2:3 na sety a Ján Riapoš vo svojom úvodnom vystúpení v Tokiu nestačil na Kórejčana Soo Yong Chaa a prehral 0:3.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies