Pfundtner: Tento summit je možnosťou, aby sme vedeli vysvetliť naše dôvody pri riešení migračnej krízy

NETKY.SK • 15 September 2016, 11:12 • 2 min
Pfundtner: Tento summit je možnosťou, aby sme vedeli vysvetliť naše dôvody pri riešení migračnej krízy

BRATISLAVA – Počet účastníkov piatkového neformálneho summitu 27 členských krajín EÚ v Bratislave môže byť podľa poslankyne NR SR Edity Pfundtner (Most-Híd) na škodu veci.

slovakia

left justify in out

Ako povedala pre agentúru SITA Pfundtner, verí, že do Európy vyšleme jasný a pozitívny signál. „Avšak obávam sa, že čím viac ľudí sa stretne, tým ťažšie sa dôjde k nejakým jasným záverom. Skôr si myslím, že ten počet účastníkov bude na škodu veci a omnoho efektívnejšie sa dajú riešiť veci bilaterálne alebo aj multilaterálne,“ povedala.


Na summite sa budú lídri krajín zaoberať migráciou, ekonomickou a vnútornou bezpečnosťou, a práve tieto témy Európu podľa poslankyne rozdeľujú. „Preto si dovolím zapochybovať, že na summite v týchto témach k nejakému záveru dôjde. Skôr tento summit je výbornou možnosťou na to, aby sme vedeli viac vysvetliť naše dôvody a stanoviská napríklad pri riešení migračnej krízy,“ dodala. Summit by mal byť podľa nej odrazovým mostíkom k tomu, aby naň mohla Európa v budúcnosti nadviazať.


Napriek zvýšeným opatreniam sa Pfundtner obáva kolapsu na bratislavských cestách. „Dúfam, že signálom do Európy nebudú dopravné komplikácie spôsobené summitom.


V piatok 16. septembra sa na Bratislavskom hrade koná summit 27 štátov Európskej únie bez Veľkej Británie. Lídri sa stretnú po tom, čo v júni občania Británie v referende zahlasovali za odchod z európskeho klubu. Budú diskutovať o tom, ako má EÚ po odchode ostrovov vyzerať. Premiérov a prezidentov čaká dopoludnia diskusia na Bratislavskom hrade, naobedujú sa na lodi plávajúcej smerom k Danubiane a neskôr sa vrátia opäť na Hrad. Summit by mal končiť v podvečerných hodinách. Hlavy vlád a štátov neočakávajú zásadné a záväzné závery, sú však za naštartovanie diskusie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies