Pfizer má kúpiť firmu Medivation za 14 miliárd

NETKY.SK • 22 August 2016, 11:12 • 2 min
Pfizer má kúpiť firmu Medivation za 14 miliárd

NEW YORK - Americký farmaceutický gigant Pfizer plánuje kúpiť konkurenčnú firmu Medivation. Rokovania o transakcii za zhruba 14 mld. USD sa údajne nachádzajú v pokročilej fáze a zámer by mohli firmy oficiálne potvrdiť už začiatkom tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

 Informáciu zverejnil v pondelok portál bbc.com, ktorý sa odvolával na agentúru Bloomberg a denník Financial Times. Medivation so sídlom v San Franciscu vyrába prípravok Xtandi na liečbu rakoviny prostaty. Jej prevzatie zvažovali aj francúzska spoločnosť Sanofi alebo firmy Merck & Co a Celgene. Agentúra Reuters počas víkendu informovala, že Pfizer v zásade súhlasil zaplatiť za jednu akciu firmy Medivation 80 USD. To je výrazne nad ponukou 52,50 USD za akciu, ktorú predložila v apríli Sanofi.

 

Predaj prípravku Xtandi, ktorého predaj už odobrili regulačné úrady v USA, by mal do roku 2020 podľa odhadov generovať tržby v objeme 5,7 mld. USD. Pfizer má v portfóliu prípravok na liečbu rakoviny prsníka, ako aj viacero ďalších perspektívny onkologických produktov, informuje bbc.com.

 

V apríli Pfizer Inc a írska spoločnosť Allergan Plc ukončili rokovania o zlúčení za 160 mld. USD. Rozhodnutiu o zrušení najväčšej transakcie vo farmaceutickom priemysle predchádzalo zverejnenie nových pravidiel amerického ministerstva financií, ktoré firmám sťažujú presun sídla do zahraničia s cieľom znížiť si daňový základ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies