Lipták: Dúfam, že som sa rozhodol dobre, Bruneau neprekvapil

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 14:05 • 2 min
Lipták: Dúfam, že som sa rozhodol dobre, Bruneau neprekvapil

BRATISLAVA - Kapitán Sloveniek v Pohári federácie tenisových reprezentačných družstiev žien Matej Lipták vzhľadom na aktuálnu fazónu hráčok mal pred víkendovým bratislavským antukovým stretnutím s Kanaďankami v play-off o II. svetovú skupinu 2017 jasno, že postaví Dominiku Cibulkovú. Druhú singlistku vyberal z dvojice Karolína Schmiedlová, Jana Čepelová a napokon dal prednosť prvej spomenutej, hoci ťahá šnúru šiestich nezdarov.

slovakia

left justify in out

"Kanadský kapitán Sylvain Bruneau ma svojím výberom neprekvapil: očakával som, že postaví mladú Francoise Abandovú a skúsenú Aleksandru Wozniakovú. Ja som sa napokon popri Dominike zvolil Kaju, ktorá síce nemá úplne ideálne rozpoloženie, ale počas fedcupových týždňov vždy urobila veľa práce a napokon to napospol zvládla. Navyše, na nedeľu máme v zálohe Janku, ktorá je v dobrej forme. Dúfam, že som sa rozhodol dobre. Nemyslím si, že to bol najťažší verdikt počas môjho pôsobenia. Mal som to nejako pripravené a počas týždňa sa mi potvrdilo, že toto aj vzhľadom na všetky okolnosti s poradím zápasov a podobne môže byť ten lepší variant," povedal Lipták.

Schmiedlová dosiahla svoj zatiaľ posledný zápasový úspech 6. februára práve v rámci MS tímov ITF proti austrálskej reprezentantke Arine Rodionovovej v bratislavskom dueli, v ktorom Slovenky napokon prehrali 2:3. "Tento týždeň sme sa počas prípravy, samozrejme, bavili o jej situácii, počula moje názory. Verím, že v tomto stretnutí potvrdí progres. Ten Fed Cup by jej mohol pomôcť. Bodaj by to tak bolo," vyhlásil Lipták.

Pri absencii zranenej niekdajšej členky Top 5 Eugenie Bouchardovej sú Slovenky jasnými favoritkami. "Obe Kanaďanky sa snažia hrať rýchlo a agresívne, preferujú ´priamky´, určite sú účinnejšie na tvrdom povrchu. Rebríček a papier možno hovoria pre nás, ale všetko treba ukázať na kurte. Naše hráčky však majú skúsenosti s takýmito situáciami a pevne verím, že to zúročia. Otázkou je, či súperky nepodajú nadpozemské výkony, lebo v tejto špecifickej súťaží nikdy neviete, ako sa to vyvŕbi. Dúfam však, že výkony našich budú postačujúce a dopadne to pozitívne," skonštatoval Cibulkovej osobný kouč Lipták po piatkovom žrebe programu v NTC.

Šéf realizačného štábu domácich pripomenul, že dôležité sú tri body, nie poradie súbojov, ale uznal vhodnosť výsledku piatkového žrebu, podľa ktorého v sobotu začne Cibulková: "Som rád, že to takto dopadlo, lebo momentálne je v najlepšej forme z našich a verím, že na dvorci to proti Abandovej potvrdí."

Schmiedlovej súperka Wozniaková sa nachádza až na 511. mieste v hodnotení WTA, už však okupovala 21. pozíciu, vracia sa po problémoch s ramenom. "Ten jej terajší renking určite nezodpovedá realite, nie je smerodajný. V minulosti vedela potrápiť aj poraziť veľmi dobré hráčky, má svoje kvality, je nebezpečná. Ťažko odhadnúť, kde sa momentálne nachádza herne aj fyzicky," podotkol Lipták.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona