Peugeot Citroën odstavuje výrobu, pracovníci dostanú menej

NETKY.SK • 18 September 2013, 08:56 • 2 min
Peugeot Citroën odstavuje výrobu, pracovníci dostanú menej

BRATISLAVA - Trnavský závod francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën, ktorý zamestnáva približne 3000 Slovákov, nebude vyrábať viac ako dva týždne. Môže za to rekordne slabý predaj áut, zistil denník Hospodárske Noviny.

slovakia

left justify in out

"Od budúceho pondelka zastavíme na týždeň výrobu. Ďalšie týždňové prerušenie nás čaká na prelome októbra a novembra", potvrdil pre denník hovorca závodu Peter Švec. Z výrobného plánu sa podľa neho vyškrtnú aj niektoré piatky. Spoločnosť bude krátenie výroby riešiť dvoma spôsobmi, dodáva denník. Flexikontom a krátením mzdy. Prvá možnosť znamená, že ľudia v čase odstávky dostanú celú mzdu, no časom si neodpracované hodiny budú musieť nahradiť. PSA však bude siahať aj na mzdy.

Ľudia dostanú vyplatených iba 60 percent z platu. O problémoch ďalších slovenských automobiliek informuje denník v článku s názvom "Peugeot u nás odstaví výrobu. Ľudia prídu o časť platu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies