Petržalskú plaváreň stavajú podľa harmonogramu

NETKY.SK • 11 Október 2014, 16:16 • 2 min
Petržalskú plaváreň stavajú podľa harmonogramu

BRATISLAVA - Stavebné práce na plavárni v bratislavskej Petržalke postupujú podľa harmonogramu.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová s tým, že plaváreň by mali otvoriť v máji budúceho roka. Podľa spoločnosti Metrostav Slovakia a. s. aktuálne betónujú takzvané základové pätky a zhotovujú železobetónové podlahy podzemného podlažia.

 

"Ďalej budú pokračovať so zhotovením zvislých nosných železobetónových a murovaných konštrukcií, aby na ne mohli neskôr osadiť železobetónové stropy. Tieto práce by chceli stihnúť najneskôr do decembra, aby zakryli stavbu a mohli pokračovať s interiérovými úpravami a montážou bazénovej technológie a toboganu," informovala Platznerová s tým, že tobogan bude dlhý približne 75 metrov a nástupné miesto bude vo výške približne sedem metrov. Následne budú montovať aj nerezové bazény. Železobetónový strop a strechu predpokladá zhotoviteľ úplne dokončiť v januári budúceho roku. Na vnútorných omietkach budovy budú pracovať približne od polovice januára.

 

Plaváreň postavia na priestranstve medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou. Základný kameň prvej verejnej plavárne v Petržalke položili začiatkom júla. Denná kapacita plavárne bude 640 návštevníkov. Peši bude dostupná do 15 minút pre 9 500 bytov. Návštevníci plavárne budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebude ani saunový svet, soláriá či občerstvenie. Pre vodičov tu bude možnosť zaparkovať na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 miest, z toho dve parkovacie miesta budú vyhradené pre vozidlá osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. Výstavba plavárne bude stáť 4,2 milióna eur. Mestská časť si zobrala na výstavbu úver, dotáciu 500 000 eur pre mestskú časť odsúhlasili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies