Petržalskú plaváreň skolaudovali, bazény sú napustené

NETKY.SK • 3 August 2016, 13:03 • 2 min
Petržalskú plaváreň skolaudovali, bazény sú napustené

BRATISLAVA - Novú plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka skolaudovali, o oficiálnom otvorení budú ľudí informovať. Zamestnanci sú podľa samosprávy pripravení, bazény sú napustené a relaxačné atrakcie prešli všetkými skúškami.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala Michaela Platznerová z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu, kolaudáciu dnes podpisom ukončil starosta Petržalky Vladimír Bajan. V súčasnosti už podľa nej plynie 15-dňová zákonná lehota, keď sa účastníci konania môžu ešte voči rozhodnutiu stavebného úradu odvolať. "Ak sa tak nestane, rozhodnutie nadobudne právoplatnosť a Petržalčania sa môžu tešiť na jej otvorenie," pripomenula Platznerová. Plaváreň spojili s wellness svetom, ľudia budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebudú ani sauny a občerstvenie. Personál by malo tvoriť 20-25 zamestnancov. O cenách vstupného bude mestská časť podľa Platznerovej informovať budúci týždeň.

 

Samospráva otvorenie plavárne sľubovala na jar a neskôr uvádzali aj leto. „Každá námietka proces zdržuje, musíme sa s ňou vyrovnať a vyriešiť ju. Daný subjekt následne musí naše vyjadrenie akceptovať,“ povedal koncom apríla zástupca petržalského starostu Ján Bučan. Pôvodne plánovali na projekt 4,2 milióna eur, výdavky však budú o niečo vyššie. Samospráva predpokladá, že minimálne ročné náklady na prevádzku plavárne budú 600-tisíc eur a denná kapacita bude päťsto ľudí.

 

O petržalskej plavárni sa hovorilo niekoľko rokov, jej základný kameň však položili až začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že by plaváreň mohli otvoriť už v máji minulého roka. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona