Petržalskú plaváreň by mohli otvoriť v lete

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 15:27 • 2 min
Petržalskú plaváreň by mohli otvoriť v lete

BRATISLAVA – Novú plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka by podľa zástupcu petržalského starostu Jána Bučana mohli otvoriť v lete.

slovakia

left justify in out

„Nerád by som však určil nejaký termín, naším cieľom je, aby to bolo čo najskôr,“ povedal Bučan pre agentúru SITA. Plaváreň stále kolaudujú, samospráva jej otvorenie sľubovala v jarných mesiacoch. „Každá námietka proces zdržuje, musíme sa s ňou vyrovnať a vyriešiť ju. Daný subjekt následne musí naše vyjadrenie akceptovať,“ pokračuje. Plaváreň spojili s wellness svetom, ľudia budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebudú ani sauny a občerstvenie.

 

Pôvodne plánovali na projekt 4,2 milióna eur, výdavky však budú o niečo vyššie. Na plaváreň prispel sumou 500-tisíc eur aj Bratislavský samosprávny kraj, spomínali však aj sumu milión eur. „Od začiatku sme cítili, že sa to nepáči krajským poslancom z iných mestských častí a miest, kde majú svoje záujmy, čo je pochopiteľné. Je to ich rozhodnutie, my ho rešpektujeme,“ poznamenal Bučan. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo pre agentúru SITA povedal, že miliónová dotácia bola len úvodné vyhlásenie BSK. „Vždy dávame to, čo schvália krajskí poslanci a tí schválili pol milióna. Keď chceme do Petržalky niečo ďalšie, tak debata bude medzi bratislavskými krajskými a petržalskými miestnymi poslancami. Rozhodne by som nehovoril, že my sme niečo Petržalke dlžní. Ani jednej mestskej časti sme takú veľkú dotáciu na plaváreň nedali ,“ poznamenal Frešo.

 

Tlačová tajomníčka petržalského miestneho úradu Michaela Platznerová v polovici apríla informovala, že stavebné práce na plavárni mali byť dokončené v apríli minulého roka, v skutočnosti bola stavba hotová vlani v septembri. "Prvý posun v plánovaných termínoch spôsobil nesúlad medzi výkresmi a skutočnosťou trasovania verejného vodovodu, čo stavebník zistil až pri výkopových prácach. Pri nich narazil aj na starú nezakreslenú kanalizáciu, ktorú musel odstrániť a následne terén zhutniť, čo spôsobilo ďalšie zdržanie. A posledné zdržanie spôsobilo spevňovanie interiérových stĺpov konštrukciou," spomenula s tým, že ani ukončenie stavebných prác však neznamená, že je stavba pripravená na užívanie.

 

Samospráva predpokladá, že minimálne ročné náklady na prevádzku plavárne budú 600-tisíc eur a denná kapacita bude päťsto ľudí. Personál by malo tvoriť 20-25 zamestnancov. Pre vodičov bude možnosť zaparkovať na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 miest. "O tom, komu a za akých podmienok bude samospráva poskytovať zľavy a aj výšku vstupného určia petržalskí poslanci v prevádzkovom poriadku plavárne," uviedla Platznerová v januári.

 

O petržalskej plavárni sa hovorilo niekoľko rokov, jej základný kameň však položili až začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že by plaváreň mohli otvoriť už v máji minulého roka. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona