Petržalskí rodičia môžu mať príspevok na súkromné škôlky

NETKY.SK • 2 August 2015, 10:55 • 2 min
Petržalskí rodičia môžu mať príspevok na súkromné škôlky

BRATISLAVA - O nenávratný príspevok na vzdelávanie detí v petržalských súkromných materských školách môžu rodiča žiadať do 31. augusta. V informačnom plagáte to uvádza petržalská samospráva, agentúre SITA ho poskytol Matúš Bednarič z Miestneho úradu Bratislava-Petžalka.

slovakia

left justify in out

Petržalské deti, ktoré sa pre nedostatok miest nedostali do obecnej materskej školy, pôjdu od septembra do súkromnej a mestská časť im na to prispeje 60 eur mesačne. Na júnovom zasadnutí zastupiteľstva sa na tom zhodli petržalskí poslanci. „Je to jedno z možných opatrení, ktoré pomôže rodičom. Vyhovieť budeme môcť šesťdesiatim žiadateľom,“ povedal zástupca petržalského starostu Michal Radosa, ktorý prišiel s týmto návrhom. V rámci celého budúceho školského roka pri podpore jedenásť mesiacov dá mestská časť na tieto príspevky 39 600 eur.


O príspevok môžu rodičia požiadať na Oddelení sociálnych vecí na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava-Petržalka na Kutlíkovej 17, na piatom poschodí, číslo dverí 501. Informovať sa môžu aj telefonicky na čísle 02/68288774. Žiadosť o poskytnutie príspevku nájdu záujemcovia na internetovej stránke mestskej časti. Podmienkami pre poskytnutie príspevku sú, aby malo dieťa trvalý pobyt v Petržalke, aby ho z kapacitných dôvodov neprijali do obecnej škôlky a aby ku dňu nástupu do materskej školy malo najmenej tri roky. Ak žiadosti prevýšia finančnú kapacitu, uprednostnia rodičov so staršími deťmi, v poradí veku päť, štyri a tri roky ku dňu nástupu do materskej školy. Uprednostnia aj osamelých rodičov a tých s nižšími príjmami.


V školskom roku 2015/2016 pre nedostatok miest neprijali do obecných materských škôl 289 detí vo veku tri, štyri a päť rokov s trvalým pobytom v Petržalke. V súčasnosti mestská časť pripravuje otvorenie Materskej školy na Vyšehradskej ulici s kapacitou približne 150 miest. Prvé deti by mohla prijať na začiatku roka 2017. Ako informuje mestská časť v materiáli k zasadnutiu zastupiteľstva, aj po otvorení škôlky na Vyšehradskej ulici budú miesta pre deti chýbať.


Okrem 19 verejných materských škôl je v mestskej časti osem súkromných, ktoré sú zaradené do siete materských škôl a spĺňajú všetky kritériá pre poskytovanie predprimárneho vzdelávania. V súkromných škôlkach je v súčasnosti voľných približne sto miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies