Petržalka použije ušetrené peniaze na cesty aj školy

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 16:05 • 2 min
Petržalka použije ušetrené peniaze na cesty aj školy

BRATISLAVA - Bratislavská Petržalka použije ušetrené peniaze za rok 2013 na rekonštrukciu školských objektov v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, kúpi a osadí lavičky a odpadkové koše, plánuje tiež rekonštrukciu ciest a komunikácií.

slovakia

left justify in out

Mestská časť plánuje tiež vybudovať pobočku Miestnej knižnice v Základnej škole Turnianska, rekonštruovať sociálne zariadenia v domoch kultúry a dobudovať nové triedy pre materské školy. Rozhodli o tom poslanci bratislavskej Petržalky na dnešnom mimoriadnom zastupiteľstve, počas ktorého schvaľovali záverečný účet a finančné usporiadanie za rok 2013 a návrh úpravy rozpočtu na rok 2014.

 

"Rozpočet výdavkov na rok 2013 bol výrazne krátený nielen v zmysle Memoranda o spolupráci, ale aj vlastným rozhodnutím samosprávy, aby ušetrila na nevyhnutné rekonštrukcie, aj na budovanie nových prvkov pre Petržalčanov“, povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan k prebytku ku koncu roka 2013. Petržalka hospodárila v roku 2013 s prebytkom 1 873 498 eur, ktorý sa poslanci rozhodli zapojiť do rozpočtu na tento rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies