Petržalčania môžu svojho psa prihlásiť na bezplatný výcvik

NETKY.SK • 11 Október 2015, 09:48 • 2 min
Petržalčania môžu svojho psa prihlásiť na bezplatný výcvik

BRATISLAVA - Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Petržalka môžu svojho psa prihlásiť na bezplatný základný výcvik.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Miestneho úradu Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová, najbližšie termíny výcviku sú 2. novembra a 7. decembra vždy o 17:00 vo výbehu pre psov na Wolkrovej ulici v Petržalke. Elektronická prihláška na výcvik je na stránke: https://psiparkpetrzalka.sk/. Kapacita je obmedzená, výcvik robia pre päťdesiat psov naraz.


Na bezplatný výcvik môžu svojho psa zapísať občania, ktorí majú psa riadne prihláseného v mestskej časti Petržalka a pes má všetky povinné očkovania. So sebou si treba priniesť psiu známku pridelenú mestskou časťou Bratislava-Petržalka, očkovací preukaz, pevný obojok, vôdzku dlhú 1,5 až 2,5 metra a maškrty pre psíka. Rolku 250 kusov vreciek na psie exkrementy dostane každý účastník výcviku ako bonus. „Na výcviku sa so psom naučíte úplné základy. Je to takzvané trio psíčkara, čo je privolanie psa, chôdza na vôdzke a povel zákazu. Okrem toho ako bonus sa naučíte pracovať s očným kontaktom," opisuje ciele výcviku hlavný inštruktor výcvikovej školy Juraj Ferko a dodáva, že „podľa počtu účastníkov býva výcvik buď na cvičisku alebo v celom areáli parku, ktorý je v takomto prípade na dve hodiny uzavretý pre verejnosť."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies