Petru Vlhovú čakajú cez víkend prvé preteky, meteorológovia predpovedajú veternú smršť!

NETKY.SK • 27 Október 2017, 09:11 • 2 min
Petru Vlhovú čakajú cez víkend prvé preteky, meteorológovia predpovedajú veternú smršť!

SÖLDEN - Úvodný víkend nového ročníka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Söldene môže negatívne ovplyvniť počasie. Zatiaľ čo počas sobotňajšieho obrovského slalomu žien bude podľa predpovede fúkať vietor "iba" rýchlosťou 50 km/h, o deň neskôr počas pretekov mužov to môže byť až sila orkánu, teda 120 km/h. Informáciu priniesla APA na základe informácií Centrálneho úradu pre meteorológiu a geodynamiku v Innsbrucku, odcitoval ju aj portál ORF.

slovakia

left justify in out

"V noci na nedeľu sa počasie drasticky zhorší. Do oblasti ľadovca Rettenbach vpadne masívny studený front zo severu, očakáva sa vietor aj nad 120 km/h a tiež viditeľnosť bude vplyvom hustého sneženia zlá," tvrdí rakúsky meteorológ Simon Hölzl. "Tiež treba v nedeľu rátať s výrazným poklesom teploty," dodal Hölzl.

V Söldene sa v sobotu 28. októbra uskutoční obrovský slalom žien so začiatkami kôl o 10.00 h a 13.00 h. V nedeľu 29. 10. podľa plánu príde na rad obrovský slalom mužov v rovnakých časoch. Vlani sa Petra Vlhová blysla skvelým ôsmym miestom a dala tak základ najúspešnejšej sezóne svojej kariéry. Teraz bude mať podľa jej trénera ešte o čosi vyššie ambície. Podľa bodov v štartovnej listine SP jej patrí 12. miesto. "Želám si, aby skončila v najlepšej osmičke," uviedol Livio Magoni .

Víťazstvo spred roka bude obhajovať iba Francúz Alexis Pinturault, keďže Lara Gutová avizovane bude chýbať. Medzi favoritov by mohli patriť úradujúca držiteľka veľkého glóbusu Američanka Mikaela Shiffrinová či navrátilec na súťažné svahy jej krajan Ted Ligety, ktorý ľadovcový úvod SP ovládol v minulosti dovedna štyri razy, zatiaľ naposledy v roku 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona