Petríková do finále, Slováci s istotou troch medailí

NETKY.SK • 28 November 2015, 07:45 • 2 min
Petríková do finále, Slováci s istotou troch medailí

DUBLIN - Slovenskí reprezentanti v kickboxe sa z tohtotýždňových majstrovstiev sveta v írskom Dubline, kde sa prezentovalo 839 pretekárov z 55 krajín, vrátia domov s tromi medailami. Veronika Petríková v disciplíne fullkontakt do 56 kg po úvodnom voľnom žrebe a dvoch víťazstvách - vo štvrťfinále nad Poľkou Gabrielou Bednarowiczovou (3:0 na body) a v semifinále nad Ayse Atesovou z Turecka (2:1) - postúpila do sobotňajšieho finále.

slovakia

left justify in out

Členka ŠKP PŠ Košice získala pred necelým mesiacom zlato v disciplíne K1-Rules na MS v srbskom Belehrade (išlo o prvú časť svetového šampionátu), teraz môže vystúpiť opäť na piedestál. "Veronika potvrdila výbornú formu a má šancu zopakovať triumf z Belehradu. Tento ´double´ zo svetových šampionátov organizácie WAKO by bol unikát a v ringu výnimočná udalosť," uviedol pre agentúru SITA prezident Slovenského zväzu kickboxu Peter Onuščák a doplnil: "Turkyňa v dublinskom semifinále vybehla s mohutným nástupom, ktorý Veroniku na chvíľku zaskočil. Postupne však začala preberať aktivitu, ale bodovo sa jej nepodarilo súperke ujsť. V treťom kole musela Veronika všetko staviť na kondíciu, presadila sa cez unavenejšiu protivníčku a napokon zvíťazila tesne 2:1 na body."


Na konečnom treťom mieste klasifikovali na MS v Dubline tiež vo fullkontakte Veroniku Cmárovú v kategórii do 65 kg (v piatkovom semifinále nestačila na Laetitiu Madjeneovú z Francúzska a podľahla jej 0:3 na body) a Dávida Zölda do 60 kg, ktorého v boji o finále zdolal Aday Abu Hason z Jordánska. "Cmárová pôsobila unaveným dojmom, bez iskry, nevyužívala svoje telesné prednosti, výšku a dĺžku končatín oproti nižšej francúzskej súperke. Tá začínala väčšinu útokov a bodovala, keďže Veronika neplnila taktické pokyny, nebola aktívna a nezačala atakovať ako prvá zo stredných a dlhých vzdialeností. Dávid mal smolu. Jeho jordánsky protivník sa snažil využívať výškovú prevahu, bojoval na diaľku, dobre kopal. Zöld sa zasa usiloval dostať na telo súpera a bodovať v boji zblízka. V záverečnom treťom kole Dávid zabral, v posledných desiatich sekundách zápasu mu vyšli dobre boxerské kombinácie na Hasonovu hlavu. Konečný gong ukončil duel so skóre, kde Dávidovi chýbali jeden, dva údery na víťazstvo. Napokon prehral nešťastne 1:2, v každom prípade však podal veľmi dobrý a bojovný výkon," zhodnotil vystúpenie slovenských držiteľov bronzu Peter Onuščák.


V Dubline ide o druhú časť MS 2015, a to v disciplínach lightkontakt, pointfighting (semikontakt) a fullkontakt. Prvá časť tohtoročných majstrovstiev sveta v kickboxe sa uskutočnila v športovej hale Pionir v Belehrade v termíne 27. - 31. októbra, kde sa súťažilo v disciplínach light-kick, low-kick a K1-Rules. Slováci si v srbskej metropole vybojovali päť medailí (1 - 1 - 3).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona