Petriho miska v rýchlovlaku v Nemecku spôsobila veľký zásah polície a hasičov

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 09:42 • 2 min
Petriho miska v rýchlovlaku v Nemecku spôsobila veľký zásah polície a hasičov

BERLÍN - Rozsiahly zásah polície a hasičov vyvolal v nedeľu nález podozrivého predmetu v jednom z nemeckých rýchlovlakov Intercity-Express (ICE).

slovakia

left justify in out

Súpravu smerujúcu z Würzburgu do Frankfurtu nad Mohanom museli po zastavení na hlavnej stanici v Aschaffenburgu opustiť všetci cestujúci, na čo bol predmet odstránený za najprísnejších bezpečnostných opatrení.

 

Podľa vyjadrení polície išlo o tzv. Petriho misku, čo je plochá sklenená nádoba využívaná napríklad pri kultivácii mikroorganizmov. Hlásenie o prítomnosti takejto nádoby s neidentifikovateľnou látkou v idúcom vlaku prišlo v neskorých popoludňajších hodinách od cestujúceho, ktorý ju objavil.

 

Bezprostredne nebolo známe, že by mal niekto po vystúpení z vlaku zdravotné ťažkosti. Z merania kvality vnútorného vzduchu takisto nevyplynulo nič nezvyčajné.

 

Vlak, z ktorého vyradili daný vozeň, mohol pokračovať v jazde po zhruba dvoch hodinách. Nájdenú látku majú preskúmať v laboratóriu, vyšetrovatelia však nepredpokladajú, že by bola nebezpečná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies