Petre Vlhovej to dnes nevyšlo, no chybovala aj jej najväčšia súperka

NETKY.SK • 26 Január 2021, 15:40 • 2 min
Petre Vlhovej to dnes nevyšlo, no chybovala aj jej najväčšia súperka

TALIANSKO - Slovenská zjazdárka Petra Vlhová má po utorkovom obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi náskok na čele celkového hodnotenia Svetového pohára rovných 100 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou.

slovakia

left justify in out

Náskok sa stenšil, no je stále obrovský

Pred pretekmi to pritom bolo 118 bodov. Obrák v Taliansku 25-ročnej Liptáčke nevyšiel. Po prvom kole bola deviata so stratou 1,49 sekundy na vedúcu Gisinovú a ani druhá jazda na strmom a hrboľatom kopci nebola v podaní Slovenky vydarená.

 

 

Po príchode do cieľa sa zaradila na 4. priečku so stratou 68 stotín sekundy a potom postupne klesala až na konečnú 12. pozíciu.

 

Chybovala aj Talianka 

Michelle Gisinovou v druhom kole nepotvrdila post líderky po prvej jazde, keďže tesne pred cieľom urobila chybu a skončila až šiesta. Napriek tomu skresala z náskoku Vlhovej v boji o veľký krištáľový glóbus.

 

Prvé tri

Víťazstvo si v utorok vyjazdila Francúzka Tessa Worleyová s náskokom 27 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou, tretia skončila so stratou 0,73 s Talianka Marta Bassinová.

 

img

 

Američanka Mikaela Shiffrinová skončila štvrtá (+1,08 s). Gisinová za víťazkou zaostala o 1,32 s a Vlhová až 2,05 s. Tridsaťjedenročná špecialistka na obrovský slalom Worleyová si pripísala štrnásty triumf v pretekoch SP, prvý od Söldenu z októbra 2018. 


Petra Vlhová doteraz nazbierala v celkovom poradí SP 883 bodov, Švajčiarka Gisinová 783 a tretia je už ďalšia švajčiarska pretekárka Gutová-Behramiová so 747 bodmi. 

 

Nie vždy sa darí 
S výnimkou vypadnutia v jednom z dvoch decembrových obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli dosiahla Petra Vlhová svoj najhorší výsledok v tejto disciplíne v SP od októbra 2019, vtedy bola v Söldene štrnásta. Odvtedy zakaždým skončila v elitnej desiatke, ak preteky dokončila.

 

 

Ešte 2 preteky do MS 
Pred februárovými majstrovstvami sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré od 9. do 23. februára bude hostiť talianska Cortina d'Ampezzo, sú v v SP na programe ešte zjazd a super v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies