Petráš chce povoliť poslancom najviac troch asistentov

NETKY.SK • 8 November 2015, 10:25 • 2 min
Petráš chce povoliť poslancom najviac troch asistentov

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR by mal mať najviac troch asistentov. Limit navrhuje zaviesť poslanec Smeru-SD Vladislav Petráš v pozmeňujúcom návrhu k novele zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov.

slovakia

left justify in out

"Navrhuje sa ustanoviť maximálny počet troch asistentov pre jedného poslanca z dôvodu, aby nedochádzalo k požiadavkám na uzavretie zmlúv s minimálnou sumou, napríklad dve eurá," vysvetľuje poslanec.

 

Sociálny demokrat chce zároveň zabrániť tomu, aby jeden asistent pracoval pre viacerých poslancov. "V záujme toho, aby nedochádzalo ku kumulácií činností pre viacerých poslancov, sa navrhuje obmedziť pôsobenie asistentov tak, že budú môcť vykonávať funkciu len pre jedného," uvádza v návrhu Petráš.

 

Poslanec by chcel, aby jeho pozmeňujúci návrh nadobudol účinnosť dňom uskutočnenia najbližších volieb do Národnej rady SR. Mali by sa konať 5. marca 2016.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies