Petrák: Návrh KDH o hazarde nemá oporu ani u ich starostov

NETKY.SK • 14 November 2013, 09:19 • 2 min
Petrák: Návrh KDH o hazarde nemá oporu ani u ich starostov

BRATISLAVA – Návrh KDH obmedziť vznik nových a existenciu súčasných herní je podľa poslanca NR SR za Smer-SD Ľubomíra Petráka politickou agendou kresťanských demokratov, ktorá však nemá oporu ani u starostov a primátorov zvolených za KDH.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Petrák pre agentúru SITA, treba sa pozrieť, koľko starostov za KDH stojí na čele obcí a majú prijaté všeobecne záväzné nariadenia, ktoré by zakazovali hazardné hry na území obce. Petrák pripomenul, že pred rokom parlament prijal jeho návrh, podľa ktorého je platné referendum o umiestňovaní výherných automatov pri 30 percentnej účasti, aj keď pri ostatných referendách je podmienka 50 percentná účasť. „To znamená, že ak ide o nežiaduci jav, dokáže ho zvrátiť aj menší počet obyvateľov obce,“ povedal Petrák. Zároveň pripomenul, že za rok bolo už viacero referend o umiestnení výherných automatov a boli úspešné.

KDH chce obmedziť vznik nových a existenciu súčasných herní a umiestňovanie herných automatov. Preto do parlamentu predkladá novelu zákona o hazardných hrách. Novelou chce KDH vrátiť obciam, mestám a mestským častiam Bratislavy a Košíc oprávnenia rozhodovať o regulácii, obmedzení alebo vylúčení hazardných hier z územia spravovaného obcou. Tak isto ľudia petíciou, ktorú podpíše minimálne 10 % obyvateľov, môžu vyvolať tlak na obmedzenie automatov. Ak by obecné zastupiteľstvo nevyšlo v ústrety petícii, je povinné vypísať o jej predmete referendum. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies