AKTUALIZÁCIA: Petra Vlhová suverénne ovládla obrovský slalom v Are!

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 15:42 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Petra Vlhová suverénne ovládla obrovský slalom v Are!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová suverénne triumfovala v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára v Are. Dosiahla 26. víťazstvo na podujatiach SP a ako obhajkyňa veľkého glóbusu znížila v celkovom poradí manko na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú na 77 bodov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 11. 3. 2022 20:51

 

Vlhová si pripísala šieste víťazstvo v tejto sezóne SP, prvé v "obráku" po piatich triumfoch v slalome. Celkovo v prestížnom seriáli slávila úspech v tejto disciplíne šiestykrát, predtým sa radovala vlani v marci na domácom snehu v Jasnej.

 


 

 

 

 

Vo švédskom Are mala náskok 3 stotiny sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou, priebežne tretia bola domáca spolufavoritka Sara Hectorová s odstupom 0,29 s.

Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá pred pretekmi viedla celkové poradie SP o 117 bodov pred Vlhovou, zaostávala za obhajkyňou veľkého glóbusu o 0,79 s.

 

Náskok v prvom kole

 

Dvadsaťšesťročná Vlhová nedokončila predchádzajúcu súťaž vo švajčiarskom Lenzerheide už v prvom kole, ale na Are má v tejto disciplíne najkrajšie spomienky. Na miestnu zjazdovku sa v obrovskom slalome vydala prvýkrát od zisku titulu majsterky sveta v roku 2019 a so štartovým číslom 5 predovšetkým vo vrchnej pasáži zajazdila znamenite.

 

img

 

Nasadzovala presné oblúky a pridala k tomu svoju typickú dravosť, vďaka čomu neustále zvyšovala svoj náskok. Na treťom medzičase sa vyšplhal takmer na osem desatín sekundy, tesne za ním však na záverečnej terénnej vlne urobila veľkú chybu a musela výrazne korigovať, aby sa zmestila do nasledujúcich bránok. V zelených číslach sa udržala až do cieľa, no stratila takmer všetok čas, ktorý si dovtedy nahonobila.

 

Súťaž otvorila Talianka Federica Brignoneová, krátko pred cieľom však spadla a porovnávacie medzičasy nastavila až Švajčiarka Michelle Gisinová s dvojkou. Hneď po nej sa na pomerne dlhú trať vydala Shiffrinová, lyžovala čisto, no na mäkšej podložke jej chýbalo viac dynamiky. Agresívnejšie išla Bassinová a pred druhým kolom (18.00 h) bola najvážnejšou konkurentkou Vlhovej v súboji o víťazstvo. Hectorová zrýchlila najmä v spodnej časti a skresala z manka, ktoré bolo na vrchu markantnejšie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies