Petra Vlhová triumfovala v nočnom slalome vo Flachau

NETKY.SK • 14 Január 2020, 21:58 • 2 min
Petra Vlhová triumfovala v nočnom slalome vo Flachau

FLACHAU - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v utorňajšom nočnom slalome v rakúskom stredisku Flachau.

slovakia

left justify in out

Obhájila tak prvenstvo z vlaňajška a dosiahla dvanáste víťazstvo v kariére vo Svetovom pohári, siedme v slalome.

 

Súhrnným časom 1:53,65 min zdolala druhú Švédku Annu Swennovú-Larssonovú o desať stotín sekundy. Líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová skončila tretia (+0,43).

 

"Je skvelé tu opäť vyhrať, súťaží sa mi tu dobre a mám tu veľa fanúšikov. Pred druhým kolom sa snažila čo najviac koncentrovať na svoju jazdu a nie na to, že som líderka. Pracovala som na tom, aby som v porovnaní s prvým kolom zajazdila ešte lepšie," povedala Vlhová v cieli v rozhovore pre organizátorov v anglickom jazyku, v slovenčine potom pozdravila priaznivcov: "Ďakujem vám všetkým, že ste vždy pri mne. Ste úžasní!"

 

 

Obhájila minuloročné prvenstvo
Petra Vlhová vo Flachau obhájila minuloročné prvenstvo a získala odmenu pred zdanením vo výške 80-tisíc švajčiarskych frankov. V utorok večer dosiahla už 31. pódium v SP - doteraz nazbierala 12 víťazstiev, jedenásť druhých a osem tretích miest. Vlhová v počte pódií prekonala Veroniku Velez-Zuzulovú s tridsiatimi pódiovými umiestneniami. Zároveň utorkovým víťazstvom Liptáčka prvýkrát triumfovať v jednom zimnom stredisku v seriáli SP viac ako raz. 

Dvadsaťštyriročná Liptáčka Vlhová sa v prvom kole slalomu predstavila so štartovým číslom dva a na trati previedla kvalitný výkon. Na prvom medzičase ešte zaostávala o dve stotiny sekundy za domácou Katharinou Liensbergerovou, ďalšie úseky však už prešla veľmi rýchlo a súperkám na nich "odskočila". K Vlhovej času 53,32 s sa najviac priblížila Shiffrinová. Iba štyri pretekárky v poradí majú na Vlhovú manko menšie ako jednu sekundu, okrem Američanky aj Liensbergerová, Švédka Anna Swennová Larssonová a Švajčiarka Wendy Holdenerová.

 

 

Náskok 6 sekúnd
Po prvom kole mala populárna slovenská športovkyňa náskok 6 desatín sekundy pred Shiffrinovou. Tretia bola domáca Katharina Liensbergerová, ktorá na Vlhovú strácala 0,65 sekundy. "Keď som prišla do cieľa, tak som cítila, že niečo som mohla prejsť aj lepšie. Nebola som úplne spokojná. Musím si teraz pozrieť video a v druhom kole sa ešte zlepšiť. Kopec je veľmi dobre pripravený a podložka je super. Všetko mi hrá do kariet. Druhé kolo však stavia tréner Mikaely a isto bude chcieť pripraviť niečo, čo nemám rada. Musím si teda spraviť dobrú prehliadku trate a potom ísť naplno, V druhej jazde chcem ísť tak ako vždy - naplno. Nejde o to, či som prvá alebo druhá. Chcem sa vyvarovať chýb a uvidíme, ako to dopadne," povedala Petra Vlhová po prvom kole pre RTVS.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2019/2020 - Flachau (Rak.) - utorok:
Slalom žien - 1. + 2. kolo: 1. Petra Vlhová (SR) 1:53,65 min, 2. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +0,10 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,43, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,50, 5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +0,80, 6. Katharina Truppeová (Rak.) +1,61



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies