Petra Vlhová nedokončila obrovský slalom v Courcheveli. Vypadla v prvom kole, keď minula jednu bránku

NETKY.SK • 14 December 2020, 15:51 • 2 min
Petra Vlhová nedokončila obrovský slalom v Courcheveli. Vypadla v prvom kole, keď minula jednu bránku

COURCHEVEL - Slovenka Petra Vlhová nedokončila tretí obrovský slalom aktuálnej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo francúzskom Courcheveli.

slovakia

left justify in out

Líderka Svetového pohára sa krátko pred cieľom 1. kola nezmestila do jednej z bránok a "vyletela" z trate. V šiestych pretekoch sezóny SP 2020/2021 si Vlhová vôbec prvýkrát nepripísala body do hodnotenia bojov o veľký glóbus a zatiaľ nedosiahla jubilejné 40. pódiové umiestnenie v kariére.

 

 

Shiffrinová opäť zahviezdila 
Suverénnou víťazkou v Courcheveli sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová. Trojnásobná celková víťazka Svetového pohára triumfovala s náskokom 82 stotín sekundy pred Taliankou Federicou Brignoneovou a 1,09 sekúnd pred Francúzkou Tessou Worleyovou.

 

Shiffrinová dosiahla 67. víťazstvo v pretekoch SP v kariére a dvanáste v obrovskom slalome. V Courcheveli triumfovala v najtechnickejšej disciplíne už po tretí raz, predtým to bolo v rokoch 2017 a 2018.

 

img

 

Fenomenálna Američanka sa po slabšom úvode novej sezóny spôsobenej tréningovým mankom a dlhšou súťažnou odmlkou dostala na najvyšší stupienok prvýkrát od 26. januára 2020, keď vyhrala super G v bulharskom Bansku.

 

"Som naozaj hrdá na to, ako som lyžovala, bol to neuveriteľný deň. Je to špeciálny moment, nevedela som, či sa dokážem vrátiť na takúto úroveň. V prvom kole sa mi to podarilo, ale nebola som si istá, či budem mať dostatok síl na druhé kolo. Vyžaduje si to veľmi veľa energie. Je to víťazstvo pre celý môj tím, pre moju mamu. Dnes som nelyžovala sama, mnoho ľudí mi dodávalo silu," povedala Shiffrinová pre portál laola1.at, ktorá prerušila predchádzajúcu sezónu po nečakanom úmrtí otca.

Read more: https://sportky.zoznam.sk/c/251393/shiffrinova-jasne-ovladla-obrovsky-slalom-uspech-americkej-hviezdy-priniesol-aj-slzy#ixzz6gc17R94B

 

Vlhová stále vedie v rebríčku Svetového pohára
Vlhová zostala na čele Svetového pohára. Jej náskok pred Američankou Shiffrinovou je 145-bodový. Tretia je Talianka Marta Bassinová, ktorá pondelkové preteky rovnako ako Vlhová nedokončila. „Veľmi ma to mrzí, ale už to nezmením,“ povela Vlhová v rozhovore pre RTVS.

 

„Myslím, že som šla príliš priamo na tie bránky. Neudržala som silu, ktorá na mňa pôsobila. Bohužiaľ, lyže ma vyhodili a už som nestihla ďalšiu bránku,“ okomentovala slovenská lyžiarska hviezda záver svojej jazdy.

img

 

Talianka priebežne viedla v 2. kole, keď urobila chybu na vnútornej lyži a skončila mimo trate. Pondelkový "obrák" sa mal pôvodne konať v nedeľu, ale pre nepriazeň počasie ho museli presunúť o deň neskôr. Bassinová prišla o líderskú pozíciu v hodnotení obrovského slalomu na úkor krajanky Brignoneovej.

"Čo sa stalo? Išla som príliš na priamo do brány. Lyže ma vyhodili a nestihla som ďalšiu bránku. Organizátori robili, čo mohli. Poliali to vodou, ale trať nebola ideálna. Bolo to trochu rozbité, náročné a každý bojoval, ako len mohol. Mne sa to dnes nepodarilo, veľmi ma to mrzí, ale už to nezmením. Začiatok bol ešte fajn. Od polovice trate som sa však začala trápiť, bojovala som sama so sebou, poslednú strminu som nešla dobre a vypadla som....Na dnešný deň chcem čo najskôr zabudnúť. Už dnes večer sa zrejme presunieme do Val d'Isere, kde ma najprv čaká slalomový tréning a potom už príprava na preteky v zjazde a super G. Potrebujem aj dobre zregenerovať, lebo nie je jednoduché jazdiť prakticky každý deň preteky alebo tréning naplno," uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona