AKTUALIZOVANÉ: Petra Vlhová skončila na 11. mieste v obrovskom slalome

NETKY.SK • 21 Marec 2021, 10:35 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Petra Vlhová skončila na 11. mieste v obrovskom slalome

LENZERHEID - Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom obrovskom slalome žien vo švajčiarskom Lenzerheide 11. miesto. Víťazka veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári 2020/2021 po 1. kole na náročne postavenej a miestami až extrémne zatočenej trati so 47 bránkami figurovala na 10. priečke, v druhom kole si pohoršila o jeden stupienok.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 21. marca 13:44

Triumfovala novozélandská reprezentantka Alice Robinsonová. Tá bola po úvodnej jazde až štvrtá, no famóznym predstavením v 2. kole sa prepracovala na najvyšší post a odsunula za seba aj Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Tretia bola Slovinka Meta Hrovatová. Držiteľka "obrákového" glóbusu, Talianka Marta Bassinová, skončila štvrtá.

 



Už v 1. kole sa s nedeľňajšími pretekmi rozlúčila úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome - Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Tá bola pred finále SP v Lenzerheide jedinou konkurentkou Vlhovej v boji o veľký glóbus, ale po zrušení zjazdu a super G prakticky prišla o šancu zaútočiť na celkové prvenstvo vo Svetovom pohári a 25-ročná Slovenka svoj premiérový zisk veľkého glóbusu dovŕšila 6. miestom v sobotnom slalome.

 

Náročný začiatok sezóny
Vlhová v hodnotení obrovského slalomu skončila šiesta. Pred nedeľňajšími pretekmi sa ešte teoreticky mohla posunúť na druhé miesto. S istotou veľkého glóbusu "vo vrecku" však už pravdepodobne trochu povolila v koncentrácii.

"Bola to skutočne dlhá a ťažká sezóna. Počas nej som zažila vzostupy i pády. Je to niečo úžasné. Zisk veľkého glóbusu bol môj predsezónny cieľ a urobila som všetko, aby sa to podarilo. Všetci v tíme sme šťastní, pretože sme sa zapísali do histórie našej vlasti," povedala Vlhová po posledných pretekoch v sezóne podľa RTVS.

Vlhová priznala, že počas sezóny mala obdobie, keď jej to vôbec nešlo podľa predstáv. Nepriaznivé obdobie však prekonala. "Niekde v strede sezóny som vôbec nelyžovala tak, ako by som chcela. Vtedy to bolo dosť náročné. Dalo mi to však veľké množstvo skúseností. Naučila som sa, že aj keď to práve nejde, treba bojovať až do konca," skonštatovala.
 

Súvisiaci článok: Obrovský úspech Petry Vlhovej! Získala veľký krištáľový glóbus v Lenzerheide

Petrin boj

Trať bola postavená náročne a miestami extrémne zatočená. Vlhová sa v strmej časti dobre rozbehla, ale postupne naberala časové manko, a v cieli bola takmer o dve sekundy pomalšia ako Shiffrinová. Napokon ju predstihlo deväť z osemnástich súperiek.

 

S istotou veľkého glóbusu "vo vrecku" zrejme trochu povolila v koncentrácii, a do svojej poslednej jazdy sezóny vyštartuje ako ôsma v poradí.

 

"Najväčší cieľ som už splnila a teraz si môžem posledné preteky už len užiť," vyhlásila Vlhová ešte pred obrovským slalomom v Lenzerheide.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová vzdala hold Petre Vlhovej za jej dnešný úspech

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona