Petra Vlhová bude obhajovať víťazstvo v Levi, vracia sa aj fenomenálna Shiffrinová

NETKY.SK • 20 November 2020, 15:49 • 2 min
Petra Vlhová bude obhajovať víťazstvo v Levi, vracia sa aj fenomenálna Shiffrinová

Fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová sa vracia do kolotoča pretekov. Chýbať však budú švédske pretekárky.

slovakia

left justify in out

Švédky sú v povinnej karanténe po pozitívnom teste ich trénera Christiana Thomu.

 

 

Prvý súťažný slalomový víkend vo Svetovom pohári zjazdárok sa uskutoční vo fínskom Levi. Za polárnym kruhom budú netradične až dva slalomy. Bude sa zápoliť o prvých 200 bodov v najtočivejšej disciplíne, v ktorej obhajuje celkové prvenstvo prvýkrát Slovenka Petra Vlhová.

 


"Petra má za sebou dobrý slalomový tréning v Suome. V rozpätí najbližších šiestich dní nás čakajú až tri súťaže vrátane paralelného slalomu v Lechu. Musíme sa teda čo najlepšie skoncentrovať na dôležitý týždeň," povedal Livio Magoni, ktorý trénuje slovenskú lyžiarsku hviezdu.

Vlhová minulý ročník získala prvenstvo v troch slalomoch, za čo, aj vďaka absencii fenomenálnej Mikaely Shiffrinovej získala malý krištáľový glóbus. V čase prísnych obmedzení 25-ročná Liptáčka pripravuje na pozíciu obhajkyne prvenstva v Levi.

 

Slalomárky čaká deväť podujatí, po aktuálnom začiatku v Levi príde tretí slalom na rad až 29. decembra v rakúskom Semmeringu. Už sa nebude jazdiť v americkom Killingtone, a to práve pre logistiku v súvislosti s pandémiou.

"Snažíme sa dostatočne skoncentrovať a máme aj dostatok sebavedomia. V Levi musíme absolvovať aj potrebné hygienické opatrenia, ako sú dezinfekcia izby v hoteli či povinné testy na COVID-19. Nechceme nič podceniť. Ešte aj obedy bude mať Petra priamo v hotelovej izbe. Po pretekoch hneď v nedeľu večer Petra poletí spolu s bratom Borisom a Gigim, ktorý jej pripravuje lyže, do Mníchova a neskôr sa prepraví do Lechu, aby sa v pokoji pripravila na ďalšie preteky," doplnil Magoni.

 

 

Mikaela Shiffrinová chýbala v súťažiach od začiatku februára, keď tragicky umrel otec Jeff. Teraz sa vráti do diania a údajne dobre pripravená. Američanka v minulosti až štyrikrát vyhrala slalom SP žien v Levi (2013, 2016, 2018, 2019), v roku 2017 jej ďalší triumf prekazila práve Vlhová.

 

Vo Svetovom pohári žien je momentálne pravidlo, že vyhráva len Slovenka, alebo Američanka. Dosiaľ im to prekazila naposledy len Frida Hansdotterová 10. januára 2017 vo Flachau. Odvtedy vyhrala 22 slalomov americká kráľovná a ďalších sedem slovenská princezná tejto disciplíny.


"Nemám špeciálne očakávania po tom, čo som niekoľko mesiacov súťažne nejazdila. Chcem len čo najlepšie absolvovať preteky. A ak to nevyjde, bude to signál, aby som pracovala ešte tvrdšie a zlepšila sa," povedala Shiffrinová pre neveitalia.it.

 


Prvé kolá ženských slalomov v Levi sa začnú o 10.15 h stredoeurópskeho času. Druhé kolá sa budú jazdiť o 13.15 h.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona