Petra Sagana čakajú obľúbené preteky Okolo Kalifornie

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 13:32 • 2 min
Petra Sagana čakajú obľúbené preteky Okolo Kalifornie

SACRAMENTO - Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká po takmer mesiaci prvý súťažný štart, od nedele sa predstaví na obľúbených pretekoch Okolo Kalifornie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo naposledy súťažil 12. apríla, keď skončil na 23. mieste na podujatí Paríž - Roubaix. Na Okolo Kalifornie je rekordérom v počte etapových prvenstiev: tešil sa 11-krát, z toho raz vlani. V ostatných troch rokoch vždy vyhral bodovaciu súťaž o zelený dres.

 

Podujatie Okolo Kalifornie nie je súčasťou kalendára WorldTour, figuruje v nižšej kategórii HC. Na cestách medzi Sacramentom a Los Angeles bude podľa predbežnej štartovej listiny Saganovi pomáhať a Michael Kolář, v tíme sú aj Daniele Bennati, Maciej Bodnar, Matti Breschel, Jesús Hernández, Jay McCarthy a Michael Mörköv.

 

Sagan po Paríž - Roubaix pár dní oddychoval na Slovensku, potom sa vybral do zámoria, kde sa pripravoval v oblasti jazera Tahoe v Kalifornii. Do vyšších nadmorských výšok sa vráti aj po skončení nadchádzajúcich 8-etapových pretekov. "Dnes sa už pozerám dopredu. Veľkou výzvou pre mňa bude Tour de France. V Amerike budem prakticky do júnových pretekov Okolo Švajčiarska. Potom príde na rad štart na majstrovstvách Slovenska v mojej rodnej Žiline a následne už Tour de France, kde by som chcel ukázať, čo vo mne je," načrtol nedávno svoj najbližší program Peter Sagan.

 

V poradí 10. ročník Okolo Kalifornie sa začne v nedeľu v Sacramente. Najdlhšie etapové preteky v Severnej Amerike budú mať 969 km rozdelených ôsmich etáp, vyvrcholia v nedeľu 17. mája v okolí Los Angeles. Titul nebude obhajovať Bradley Wiggins. Sagana čakajú predovšetkým súboje o etapové prvenstvá, na svoj šprintérsky vláčik sa budú spoliehať aj Mark Cavendish, Gerald Ciolek či Matthew Goss.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona