Petra Sagana čaká prvé podujatie WorldTour

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 14:33 • 2 min
Petra Sagana čaká prvé podujatie WorldTour

DONORATICO - Peter Sagan sa predstaví od stredy na Tirreno - Adriatico 2014.

slovakia

left justify in out

Cyklistické preteky Tirreno - Adriatico budú pre Petra Sagana prvé v rámci WorldTour, na ktorých bude tento rok štartovať. Podujatie nazývajú aj mini Giro d´Italia a na pelotón čakajú náročné previerky pripravenosti. Na štarte sa od stredy 12. do utorka 18. marca zídu viacerí adepti na úspech na pretekoch Grand Tour. Kvalitnejší pelotón sa tento rok zíde asi len na Tour de France.

 

V minulých rokoch sa organizátori z RCS Sport rozhodli zmeniť charakter "Pretekov dvoch morí" z prípravy na Miláno - San Remo na vážne a prestížne etapové podujatie, čo sa prejavuje aj na účasti. Pre zranenie chrbta sa napokon na Tirreno - Adriatico nepredstaví víťaz Tour de France Chris Froome a chýba aj obhajca prvenstva Vincenzo Nibali, na celkové prvenstvo však budú ašpirovať Richie Porte, Cadel Evans, Nairo Quintana, Alberto Contador, Roman Kreuziger, Ivan Basso, Robert Gesink, Chris Horner, Michal Kwiatkowski či Rigoberto Urán. Na štarte však budú aj ďalší hviezdni jazdci Bradley Wiggins, Tony Martin, Fabian Cancellara, Philippe Gilbert, Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel a Peter Sagan. 

 

Každá z etáp má iný charakter a ponúka možnosť presadiť sa inému typu jazdca. Priemerná dĺžka etáp je síce 145 km, ale znižujú ju dve časovky. Na pelotón čaká superdlhý horský deň medzi Indicatore a Cittareale, ale aj 22-percentné cieľové stúpanie na Guardiagrele. 

 

Pre tím Petra Sagana Cannondale je dôležité dosiahnuť na Tirreno - Adriatico kvalitné výsledky. Do boja sa okrem jediného Slováka vydajú aj ďalšie esá družstva Ivan Basso a Moreno Moser. "Prichádzajú kľúčové chvíle prvej fázy mojej sezóny. Tirreno - Adriatico budú náročné preteky, delikátna fáza pred klasikami, ktoré začnem na Miláno - San Remo," uviedol v tlačovej správe Cannondale Peter Sagan, ktorý vlani na Tirreno - Adriatico vyhral dve etapy a ďalší úspech pridal v roku 2011. 

Program Tirreno - Adriatico 2014: 
Streda 12. marca - 1. etapa: Donoratico - San Vincenzo (časovka družstiev na 16,9 km) 
Štvrtok 13. marca - 2. etapa: San Vincenzo - Cascina (173 km) 
Piatok 14. marca - 3. etapa: Cascina - Arezzo (206 km) 
Sobota 15. marca - 4. etapa: Indicatore (Arezzo) - Cittareale (244 km) 
Nedeľa 16. marca - 5. etapa: Amatrice - Guardiagrele (190 km) 
Pondelok 17. marca - 6. etapa: Bucchianico - Porto Sant´Elpidio (187 km) 
Utorok 18. marca - 7. etapa: San Benedetto del Tronto (časovka jednotlivcov na 9,2 km) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona