Petra Černocká hľadá v živote vnútornú harmóniu

NETKY.SK • 12 Jún 2015, 15:24 • 2 min
Petra Černocká hľadá v živote vnútornú harmóniu

BRATISLAVA - Česká speváčka a herečka Petra Černocká sa v posledných rokoch usiluje nájsť vnútornú harmóniu.

slovakia

left justify in out

„Myslím, že málokto môže o sebe povedať, že je harmonicky vyladený. Je to práca na celý život,“ povedala 65-ročná rodáčka z Prahy v rozhovore pre agentúru SITA. Vo voľnom čase sa známa interpretka preto snaží pravidelne cvičiť a zdravo sa stravuje. „Chodím cvičiť, čo robí dobrú náladu a snažím sa zdravo jesť, aby som mohla naštvať kamarátky, že som tu a tam niečo schudla. Teraz chcem začať chodiť ešte na jogu, tam mám takú medzeru,“ usmiala sa atraktívna žena, ktorá je však zároveň presvedčená, že vo svojom veku musí dbať predovšetkým o dušu. „Myslím si, že som už v tej vekovej skupine, ktorej povinnosťou je trošku sa starať aj o dušu a urobiť si nejaké definitívne názory, nejaký svoj etický kódex. Myslím si, že v mojom veku to je už vyložene nutné. Do tridsiatky sa človek môže plácať, skúšať a vymýšľať, ale v mojom veku by už bolo nezodpovedné byť hlúpa a bez nejakého cieľa alebo presvedčenia. Takže nech si už telo robí čo chce, pracujem na duši,“ poznamenala Černocká.

 

Ako ďalej uviedla, napriek tomu, že roky pôsobí v speváckej branži, mnohí si ju stále spájajú skôr s čarodejnicou Saxanou a považujú ju za herečku. „V poslednej dobe narážam na takú vec - moja dcéra má 35 a všetci jej rovesníci a kamaráti, s ktorými ma zoznámi, sa ma pýtajú 'A kde teraz hráte?' Myslia si, že som herečka. A ja im hovorím 'Nie, ja spievam. Už mnoho rokov...' Oni tie moje pesničky možno aj poznajú, ale v rádiu sa dnes nehlási, čo kto spieva a v televízii ma nechávajú vždy len rozprávať alebo variť, takže mladí vôbec nevedia, že som muzikant. Preto na moje koncerty chodí len to pamätnícke publikum a to je škoda, pretože keď potom nedopatrením vystúpim pred mladšími, tak ma viditeľne majú radi, no poznajú ma len ako tú, čo hrala Saxanu a to je všetko. Pritom po Saxane, ktorou som svoju kariéru začala, som 20 rokov len spievala,“ vypichla Černocká.

 

Na Saxanu v rozhovoroch s ňou často narážajú aj novinári. „Jedna z najbežnejších otázok bežných novinárov je 'Čo by ste vyčarovali, keby ste mali tú moc?' Na to už naozaj neviem, čo mám povedať,“ zasmiala sa. „Alebo sa pýtajú 'Aký máte vzťah k horoskopom?' Stále sa to k tomu stáča. Mám kvôli tomu doma Lexikón mágie, je to viac menej taká databáza, čo je čo, kde boli čarodejnice, procesy, čo znamená ten a ten termín, a musím priznať, že sa hocikedy do tých kníh pozriem, aby som mala čo odpovedať. Tým pádom som si tie čarodejnice trošku naštudovala a musím povedať, že ma tieto veci zaujímajú - také to ako sa hovorí 'medzi nebom a zemou'. Myslím si, že duša je špeciálny ľudský rozmer, ktorý je nekonečný. Tam sa dá stále pracovať a to je myslím správna cesta,“ poznamenala sympatická tmavovláska, ktorá by vraj rada zomrela ako rozhľadený človek. „Rada by som umrela ako človek, ktorý má širší rozhľad, pretože to speváčky často nemávajú, ako sú tak sústredené na to svoje umenie, často veľmi povrchné a o ničom. Je dobré si uvedomiť, že všetko by malo mať trochu hlbší rozmer, každé povolanie, aj to spievanie. Občas to vyzerá len ako taká bravúra, šatôčky a neviem čo... Touto cestou by som dávno nešla,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona