Petr Pavlík: Senica je môj druhý domov

NETKY.SK • 12 Február 2016, 17:41 • 2 min
Petr Pavlík: Senica je môj druhý domov

BRATISLAVA - Český futbalista slovenského fortunaligového klubu FK Senica Petr Pavlík nedávno podpísal nový kontrakt na 2,5 roka do leta 2018 a potešil vedenie i fanúšikov klubu zo Záhoria.

slovakia

left justify in out

Všetko však mohlo byť inak, pretože o služby 28-ročného stopéra (nar. 22. júla 1987) mal eminentný záujem poľský tím najvyššej súťaže Jagiellonia Bialystok. Kluby sa dohodli na prestupe, ale kapitán Senice sa rozhodol zotrvať na Slovensku. "Keby išlo iba o finančnú stránku, tak by som nemal o čom uvažovať. Ja som si však spísal na papier plusy i mínusy môjho odchodu a vyšlo mi z toho, že radšej zostanem v Senici. Je to môj druhý domov. Som tam už štyri a pol roka, senický klub mi naozaj prirástol k srdcu," uviedol v rozhovore pre portál fortunaliga.sk Petr Pavlík.


Spoľahlivého zadáka chceli angažovať aj ďalšie dva poľské kluby z Ekstraklasy Zaglebie Lubin i Cracovia Krakov, v hre bol aj český prvoligista 1. FC Slovácko. "Viem, že to bola šanca urobiť krok vpred. Tiež si uvedomujem, že takáto príležitosť okúsiť zahraničie už nemusí prísť. Som však presvedčený, že som urobil správnu vec. Teším sa na ďalšie pôsobenie v Senici." Iné rozhodnutie urobil Pavlíkov krajan Jan Kalabiška, ktorý sa po vyše štyroch rokoch so Senicou rozlúčil a putoval do aktuálne tretieho tímu českej Synot ligy z Mladej Boleslavi. "Bol v Senici dlhý čas, mal skúsenosti, v minulej sezóne bol najlepším kanonierom Fortuna ligy. Napriek tomu, že jeseň aktuálneho ročníka mu až tak gólovo nevyšla, pre mužstvo bol prínosom. Pred súperovou bránkou vedel podržať loptu a prihrať spoluhráčom na gól. Pre senický tím znamená Kalabiškov odchod veľkú stratu. Myslím si však, že naši talentovaní mladíci ho dokážu zastúpiť a potiahnuť mužstvo k dobrým výsledkom," tvrdí Petr Pavlík.


Rodákovi z Prahy neprekáža, že sa Seničania pripravujú na jarnú časť sezóny 2015/2016 iba v domácich podmienkach. "Dozvedeli sme sa už počas jesene, že tento rok do Turecka nevycestujeme. Neberieme to ako tragédiu, zima nie je taká chladná, dá sa to zvládnuť aj doma na Slovensku. Navyše, v Senici máme výborné podmienky na trénovanie za každého počasia, na začiatku sme využívali aj krytú ´nafukovačku´. V zahraničí by sme viac trénovali na prírodnej tráve a možno by sme sa stretli s kvalitnejšími súpermi, ale verím, že aj takto budeme na záverečné ligové boje dobre pripravení."


FK Senica figuruje po jesenných devätnástich odohraných kolách na 7. mieste v tabuľke Fortuna ligy s 25 bodmi. "Určite si chceme zlepšiť umiestnenie a dostať sa čo najďalej v národnom pohári Slovnaft Cupe (vo štvrťfinále Senica privíta 15. marca ŠK Slovan Bratislava, pozn.). Do nášho tímu prišli noví chalani, sú to mladí šikovní futbalisti, postupne sa zohrávame. V kabíne vidím predovšetkým veľký potenciál do budúcnosti. Uvidíme, kam to dotiahneme na jar, no pokúsime sa dostať Senicu čo najvyššie," dodal Petr Pavlík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies