Petr Pavel poďakoval Slovensku za jeho príspevky v rámci NATO

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 11:43 • 2 min
Petr Pavel poďakoval Slovensku za jeho príspevky v rámci NATO

BRATISLAVA – Príprava na nadchádzajúci summit NATO vo Varšave, úlohy pred ktorými dnes stojí Aliancia, ale aj vojenské operácie. To boli témy dnešného stretnutia ministra obrany Petra Gajdoša s predsedom Vojenského výboru Severoatlantickej aliancie Petrom Pavlom, ktorý pricestoval na Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som Slovenskej republike poďakovať za všetky príspevky do aliančných operácií, do iniciatív, ktoré v aliancii bežia," uviedol po stretnutí Pavel. Zároveň ocenil, že Slovensko prispieva aj do fondov pre Afganistan či Ukrajinu.

 

Pavel má dnes okrem návštevy ministerstva obrany naplánovanú aj účasť na medzinárodnom bezpečnostnom fóre GLOBSEC 2016.

 

Gajdoš podľa vlastných slov ubezpečil Pavla, že rezort obrany bude napĺňať plány z programového vyhlásenia vlády. "Informoval som ho o našom proeurópskom a proatlantickom orientovaní s tým, že sme členmi NATO a EÚ a naše záväzky, ktoré máme voči týmto klubom, v každom prípade splníme," dodal Gajdoš.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies