Petr Nečas nemá dôkazy o trestnej činnosti blízkych spolupracovníkov

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 17:20 • 2 min
Petr Nečas nemá dôkazy o trestnej činnosti blízkych spolupracovníkov

PRAHA - Predseda českej vlády Petr Nečas momentálne nedisponuje informáciami, ktoré by naznačovali trestnú činnosť jeho blízkych spolupracovníkov, vrátane vrchnej riaditeľky jeho kabinetu Jany Nagyovej.

slovakia

left justify in out

Tá patrí medzi niekoľko osôb, ktoré príslušníci Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadržali v priebehu bezprecedentne rozsiahlej operácie, prebiehajúcej od stredajšieho večera na viacerých miestach v Prahe i ďalších lokalitách ČR. 

"Som presvedčený, že som sa nedopustil ničoho nepoctivého a nemám dôvod uvažovať o rezignácii... Moja dôvera v Janu Nagyovú neklesla, nemám dôvod sa domnievať, že sa dopustila nezákonností," vyhlásil Nečas. Nečas vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby čo najskôr špecifikovali podozrenia a predložili konkrétnosti, ktoré viedli k tak rozsiahlej akcii.

Súčasne im prisľúbil maximálne možnú súčinnosť, aj keď si neodpustil poznámku o údive nad faktom, že prípad, väčšina protagonistov ktorého žije v Prahe, dozoruje ostravská pobočka štátneho zastupiteľstva v Olomouci. Predseda českej vlády už v úvode brífingu dementoval špekulácie, ktoré sa objavili dnes v českých médiách o jeho zdravotnom stave. Podľa nich skolaboval a na úrad vlády k nemu museli privolať lekára. 

Na otázku, čo budú jeho ďalšie kroky, Nečas reagoval slovami, že už zvolal politické grémium Občianskej demokratickej strany (ODS). Navyše mieni svojom pohľade na kauzu informovať koaličných partnerov a v piatok sa problematikou bude zaoberať aj zasadanie poslaneckého klubu ODS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies