Petr Lexa a Lukáš Bundil si sadli na prvý pohľad

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 12:09 • 2 min
Petr Lexa a Lukáš Bundil si sadli na prvý pohľad

BRATISLAVA - Českí interpreti Petr Lexa a Lukáš Bundil, ktorí pred tromi rokmi založili obľúbenú hudobnú formáciu Slza, si vraj sadli už na prvý pohľad.

slovakia

left justify in out

„Keď som pred tromi rokmi hľadal speváka, mal som nejakú myšlienku, ako by mohla moja kapela vyzerať a náhodou som na YouTube našiel Petrov kanál, na ktorom spieval rôzne zahraničné covery. Páčilo sa mi to, tak som ho skontaktoval a asi týždeň na to sme už stáli spolu v štúdiu a nahrávali sme prvé pesničky. Je to ako zázrak, že sme si hneď sadli, čo sa týka nejakých spoločných hudobných vízií,“ povedal Bundil v rozhovore pre agentúru SITA.


Petr Lexa sa v roku 2012 dostal do povedomia i vďaka speváckej šou Hlas Československa. „Hlas bola taká moja prvá skúsenosť so šoubiznisom, no mám pocit, že ma prostredníctvom neho vôbec nikto neriešil. Keď si niekto hodí moje meno do googlu, tak tam nájde informáciu, že som pôsobil aj v Hlase, no nemyslím si, že by ma na základe toho niekto registroval. Ani Lukáš netušil, že som účinkoval v nejakej speváckej šou. Mnoho ľudí si myslí, že mi to nejakým spôsobom pomohlo, ale vôbec to tak nebolo,“ poznamenal Lexa, ktorého spevácke začiatky siahajú vraj do jeho šestnástin. „Ja som začal spievať celkom neskoro, chytilo ma to asi v šestnástich a po čase som mal chuť to vyskúšať v nejakej súťaži. Mnoho ľudí vidí podobné šou ako vrchol v rámci speváckeho šoubiznisu, ja som si to v tom čase myslel tiež. Mal som pocit, že nič viac už nemôže prísť, ani mi nenapadlo, že by som raz mohol spievať napríklad v kapele,“ podotkol Lexa.


Bundil sa hudbe, naopak, venoval už od malička. „Ja som na gitare hral od malička, ale ako dieťa ma to nebavilo, pretože som musel. Z vlastnej iniciatívy som začal hrať až niekedy v osemnástich. Vyrastal som na rockovej hudbe, no postupne som sa dostal k popu a tam som sa aj rozhodol zakotviť. Popové pesničky si totiž môže človek zahrať aj len tak jednoducho s gitarou a tento žáner ponúka zároveň veľa možností v tom, ako jednotlivé pesničky spracovať. Je tam naozaj nekonečne veľa spôsobov, ako tie skladby urobiť a to ma na tom baví,“ uviedol mladý hudobník.


Po textárskej stránke skupina od začiatku úzko spolupracuje s Ondřejom Ládkom známym tiež ako Xindl X. „Na každej pesničke spolupracujeme s Xindlom X, on je od začiatku náš dvorný textár a neplánujeme to meniť. Ono to aj má svoj zmysel, tie pesničky si takto udržujú jednotnú tvár. Xindl má strašne špecifický spôsob písania textov. Je to také zvláštne, ale často sa mi stáva, že aj keď nejakú pesničku spievam už po miliónty raz, skoro vždy v tom texte nájdem niečo nové, aj keď ho poznám už naspamäť a do hĺbky, vždy tam niečo nájdem a to je na tých jeho textoch strašne skvelé. Keby ich písal niekto iný, tak by sa to z nich vytratilo. Preto nevidíme dôvod textársky niečo meniť,“ ozrejmil Lexa.


Názov kapely podľa jeho slov vznikol z jednoduchého dôvodu. „Keď si človek vypočuje naše pesničky alebo pozrie naše klipy, môže si ich interpretovať ako pozitívne, tak i negatívne a Slza tieto dve polohy vlastne má. Poznáme slzy smútku i slzy šťastia, sú to všetko emócie, ktoré zahŕňa naša tvorba a vyjadrujeme to vlastne aj oblečením - stále vystupujeme len v čiernobielom, nikdy nás na pódiu neuvidíte v iných farbách,“ uzavrel spevák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona