Petr Kramný je vinný! Koľko rokov dostal za vraždu manželky a dcérky?

NETKY.SK • 7 Január 2016, 18:54 • 2 min
Petr Kramný je vinný! Koľko rokov dostal za vraždu manželky a dcérky?

OSTRAVA - Krajský súd v Ostrave odsúdil dnes Petra Kramného na výnimočný trest 28 rokov väzenia so zvýšeným strážením za vraždu svojej manželky a dcéry v Egypte.

slovakia

left justify in out

Ich príbuzným musí zaplatiť približne deväť miliónov českých korún. Informovali o tom spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz. Obžalovaný vinu odmieta a je takmer isté, že kauzou sa bude zaoberať odvolací súd. Štátny zástupca (prokurátor) navrhol obžalovanému 30 rokov za mrežami.

 

Podľa sudkyne Renaty Gilovej bol Petrovi Kramnému dokázaný aj motív, a to skutočnosť, že sa mu manželka postupne odcudzila. "To uňho vyvolávalo pocit ukrivdenia a obavy z opustenia. To nechcel dopustiť a tieto obavy ho viedli k úvahám o radikálnom vyriešení situácie. To zahŕňalo aj úvahy o vlastnej samovražde, ku ktorej sa však neodhodlal. Nato si vykonštruoval príbeh o ich možnej otrave, čomu potom prispôsobil svoje ďalšie konanie," vyhlásila sudkyňa.

 

Peter Kramný je vinný z dvojnásobnej vraždy, ako uviedla sudkyňa.

 

Podľa Gilovej ťažiskové sú znalecké posudky, predovšetkým lekárske a z odboru elektrotechniky. Trestnú činnosť obžalovanému dokázali, ale jeho obhajobu vyvrátil aj celý rad ďalších dôkazov, uviedla sudkyňa.

 

Súd nemá pochybnosti, že obžalovaný úmyselne usmrtil Moniku († 36) a Kláru († 8) Kramné v hotelovej izbe na dovolenke v egyptskom letovisku Hurghada.

 

Smrť nastala podľa súdu tak, že obžalovaný ich vystavil účinkom elektrického prúdu, a to v časovom rozpätí od 22.00 h dňa 28. júla 2013 do večerných hodín 29. júla 2013 - hoci je možné, že obete boli mŕtve už okolo poludnia 29. júla.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies