Petr Čech vyhral deviatykrát českú Zlatú loptu

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 10:35 • 2 min
Petr Čech vyhral deviatykrát českú Zlatú loptu

PRAHA - Brankár Chelsea Petr Čech sa stal deviatykrát víťazom novinárskej ankety o najlepšieho českého futbalistu sezóny Zlatá lopta.

slovakia

left justify in out

Tradičné hlasovanie vyhral piatykrát v rade. Na rozdiel od minulosti nebolo jeho víťazstvo až tak presvedčivé, v jarnej voľbe bol dokonca úspešnejší Tomáš Rosický. V ČR volia najlepších hráčov sezóny tradične dvojkolovo, samostatne za jesennú a jarnú časť. Čechovu dominanciu v ankete v posledných ročníkoch prerušil len Pavel Nedvěd v roku 2009.

 

Rosický znížil na jar Čechov náskok zo 63 bodov na 21, ale na titul nedosiahol. "Každý rok je ocenenie práce za práve skončenú sezónu. Tak to beriem aj tentoraz a z víťazstva mám veľkú radosť," povedal pre iDnes.cz Čech. Výsledky Zlatej lopty vyhlásili na nominačnom večere futbalovej Gambrinus ligy. Čech sa pre rekonvalescenciu ospravedlnil a cenu si prevezme pred augustovým zápasom reprezentácie proti USA. Za dvojicou Čech, Rosický skončil na treťom mieste Josef Hušbauer zo Sparty Praha. 

Výsledky 18. ročníka ankety Klubu športových novinárov ČR Zlatá lopta (zdroj: iDnes.cz): 


1. Petr Čech (Chelsea) 1384 bodov, 2. Tomáš Rosický (Arsenal) 1363, 3. Josef Hušbauer (Sparta) 846, 4. Vladimír Darida (Plzeň/Freiburg) 597, 5. Bořek Dočkal (Sparta) 461, 6. Václav Kadlec (Sparta/Frankfurt) 373, 7. Pavel Horváth (Plzeň) 327, 8. David Limberský (Plzeň) 265



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies