Petr Čech je znova českým kráľom, ale možno nie na dlho

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 08:31 • 2 min
Petr Čech je znova českým kráľom, ale možno nie na dlho

PRAHA - Petr Čech sa po ročnej pauze vrátil na trón pre najlepšieho českého futbalistu. Už ôsmu korunu si prevzal na pondelňajšom slávnostnom vyhlásení ankety Českej futbalovej akadémie.

slovakia

left justify in out

V hlasovaní hráčov, trénerov, funkcionárov a novinárov zvíťazil s náskokom 283 bodov pred vlaňajším laureátom Davidom Lafatom, druhým korunným princom je Vladimír Darida. Tridsaťtriročnému brankárovi prospela letná zmena klubu, keď po 11 rokoch strávených v londýnskej Chelsea prestúpil k mestskému rivalovi Arsenalu. Zavážili tiež výkony v reprezentácii a postupom na záverečný turnaj zavŕšená kvalifikácia majstrovstiev Európy 2016. Čech po korunovácii naznačil možnosť, že kontinentálnym šampionátom sa skončí jeho 14-ročné účinkovanie v národnom tíme. "Po turnaji si sadnem a zvážim, čo ďalej. Roky pribúdajú. Dúfam, že Euro dopadne čo najlepšie, až potom to budem riešiť. Rozhodnem sa podľa toho, ako sa budem cítiť," cituje Čecha server idnes.cz.


V trénerskej kategórii si ocenenie prevzal šéf reprezentačného realizačného tímu Pavel Vrba, Talentom roku 2015 sa stal Václav Černý z Ajaxu Amsterdam a do Siene slávy českého futbalu uviedli Pavla Nedvěda a tím majstrov Európy z roku 1976.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona