Petr Bolek sa vracia do slovenskej ligy

NETKY.SK • 29 Január 2019, 14:53 • 2 min
Petr Bolek sa vracia do slovenskej ligy

BELEK - Do kádra úradujúceho slovenského majstra FC Spartak Trnava pribudol skúsený český brankár Petr Bolek, ktorý sa k výprave "andelov" pripojil na sústredení v Turecku. Dôvodom jeho angažovania sú dlhodobé zdravotné problémy Dobrivoja Rusova.

slovakia

left justify in out

S fotbalem začínal v Baníku Ostrava. V prvním mužstvu se neprosadil, nastupoval pouze za rezervu. Před sezonou 2003/04 přestoupil do Slovanu Liberec. Ani v Liberci nenastupoval za první tým, a proto hostoval v jiných mužstvech. Postupně hrál za FC Hlučín, 1. FC Slovácko a slovenský ViOn Zlaté Moravce. Po půlročním neúspěšném pobytu v tureckém celku Kasımpaşa SK přestoupil na začátku roku 2010 do slovenské klubu FK Senica. V sezónách 2010/2011 a 2011/2012 byl vyhlášen nejlepším brankářem slovenské ligy.

 

img

 

V létě 2012 přestoupil do Viktorie Plzeň. Po sérii slabších výkonov skončil nakoniec ako hosťujúci hráč  FK Baník Sokolov. Prestup do týmu úradujúceho slovenského majstra berie preto ako veľmi dobrú možnosť na ukážku jeho hracích kvalít.

 

Brankársku dvojicu v Plzni tvoril spoločne s Matúšom Kozáčikom.

 

"Síce je to už nejaký piatok, keď som chytal na Slovensku, ale ligu som sledoval i po odchode. Videl som viacero zápasov, špeciálne Spartaka, ktorý hral skupinu Európskej ligy," poznamenal Bolek, ktorý sa dohodol na zmluve do leta 2020.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies