Petkovič mal ťažký výber, švajčiarska nominácia napokon bez Senderosa, Widmera a Zuffiho

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:16 • 2 min
Petkovič mal ťažký výber, švajčiarska nominácia napokon bez Senderosa, Widmera a Zuffiho

LUGANO - Švajčiarski futbaloví fanúšikovia sa v pondelok dozvedeli konečnú 23-člennú nomináciu svojej reprezentácie na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Vo výbere trénera Vladimira Petkoviča nezvýšilo miesto pre Philippa Senderosa, Silvana Widmera či Lucu Zuffiho.

slovakia

left justify in out

Naopak, na šampionát pocestujú mladíci Nico Elvedi, Shani Tarashaj i Denis Zakaria. "Bolo pre mňa veľmi náročné zúžiť zoznam na 23 mien. Všetci sa počas prvého týždňa tréningového kempu v Lugane ukázali v dobrom svetle. Nešlo o to, koho vyhodiť, ale koho zobrať. Aj takéto rozhodnutia však patria k mojej práci," objasnil Petkovič na oficiálnom webe Švajčiarskeho futbalového zväzu (SFV).

 

Švajčiari pobudnú v Lugane do 2. júna, o deň neskôr si v príprave zmerajú sily s Moldavčanmi. Potom na nich čakajú dva dni voľna a 6. júna sa poberú do svojej základne pre EURO 2016 v Montpellieri.

 

Konečná nominácia švajčiarskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy vo Francúzsku:

brankári: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg)

obrancovia: Stephan Lichtsteiner (Juventus Turín), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (FC Bazilej), Johan Djourou (Hamburger SV), Steve von Bergen (Young Boys Bern), Fabian Schär (Hoffenheim), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg)

stredopoliari: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (FC Janov), Gelson Fernandes (Stade Rennes), Fabian Frei (Mainz), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Denis Zakaria (Young Boys Bern)

útočníci: Breel Embolo (FC Bazilej), Haris Seferovič (Eintracht Frankfurt), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Kasimpasa), Shani Tarashaj (Everton)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona