Petíciu za referendum o ochrane rodiny podpísalo už vyše 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 12:10 • 2 min
Petíciu za referendum o ochrane rodiny podpísalo už vyše 100-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Pod petíciu za vypísanie referenda o ochrane rodiny sa podľa odhadov Aliancie za rodinu (AZR) podpísalo už vyše 100.000 ľudí. Viac ako 55.000 podpisov už dobrovoľníci doručili na adresu aliancie na petičných hárkoch.

slovakia

left justify in out

"Podľa telefonickej komunikácie s našimi koordinátormi predpokladáme, že naši dobrovoľníci už majú vyzbieraných ďalších 80.000 podpisov, ktoré nám doručia v blízkom čase,“ povedal dnes Anton Chromík, hovorca aliancie, ktorá referendum iniciuje.
      

Každý deň teraz podľa neho prichádza do centrály minimálne 5000 podpisov. Na vyhlásenie referenda je potrebných 350.000 podpisov občanov. "Čas je krátky, ale dúfame, že sa nám podarí vyzbierať podpisy tak, aby sme budúcemu prezidentovi Andrejovi Kiskovi umožnili vyhlásiť referendum pre ušetrenie nákladov v deň komunálnych volieb, aby sa mohli konať spoločne,“ uviedol Peter Kremský z aliancie.
      

V dnešný Medzinárodný deň rodiny plánovala aliancia zbierať podpisy aj na námestiach miest. „Veľmi zlé počasie nám v tom dnes zabránilo, ale neodradí nás od toho, aby sme na námestia vyšli spolu so slniečkom,“ uviedla Anna Verešová z AZR.
      

Aliancia chce v referende položiť občanom Slovenska štyri otázky. Prvou je, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou. Ďalej, či súhlasia s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova. Taktiež, či súhlasia s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti priznané iba manželstvu a manželom. Na poslednú otázku budú ľudia odpovedať, či súhlasia s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia, alebo ich deti nesúhlasia s obsahom vyučovania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies