Petíciu za R2 podpísalo už takmer 15-tis. ľudí

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 17:55 • 2 min
Petíciu za R2 podpísalo už takmer 15-tis. ľudí

TRENČÍN: Radnica uvažuje o ďalších spôsoboch šírenia a zberu podpisov.

slovakia

left justify in out

Petíciu za zaradenie výstavby rýchlostnej komunikácie R2 v Trenčianskom kraji medzi najvyššie priority vlády podpísalo takmer 15-tis. ľudí. Hoci radnica pôvodne hovorila, že ukončiť ju plánuje na konci mája, pre veľký záujem zo strany verejnosti v nej stále pokračuje. Presný termín jej ukončenia ešte nie je jasný. „Zvažujeme ďalšie spôsoby rozšírenia a zberu podpisov, napríklad na čerpacích staniciach najmä počas letného dovolenkového obdobia,“ informoval hovorca mesta Michal Ďureje. Vedenie Prievidze petíciu spustilo 8. februára, pripojili sa k nej takmer všetky obce a mestá hornej Nitry.

Prievidzský hovorca poukazuje na to, že ešte v apríli 2008 vláda Roberta Fica na svojom výjazdovom zasadnutí v Prievidzi prijala uznesenie, podľa ktorého mal minister dopravy zabezpečiť začiatok stavebných prác na piatich úsekoch rýchlostnej komunikácie R2 v Trenčianskom kraji do konca roka 2010. Termín ukončenia týchto úsekov bol naplánovaný do 31. decembra 2014. Doteraz však Trenčín a Prievidzu napriek prísľubom viacerých ministrov dopravy spája len stará cesta 1/50, ktorá je vo veľmi zlom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies