Petíciu za hmotnú zodpovednosť politikov podpísalo 100-tisíc ľudí

NETKY.SK • 23 November 2015, 15:17 • 2 min
Petíciu za hmotnú zodpovednosť politikov podpísalo 100-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Petíciu opozičnej strany Sieť za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a zákaz schránkových firiem už podpísalo viac ako 100-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

„Podarilo sa nám splniť náš plán zozbierať 100-tisíc podpisov do konca tohto roka, v zbieraní však budeme pokračovať. Ľudia si zaslúžia, aby sa ich vyjadrenou vôľou Národná rada SR skutočne zaoberala, preto chceme odovzdať podpisy do parlamentu aj s určitou rezervou, aby sme sa vyhli akejkoľvek možnej zámienke na neprerokovanie tohto bodu,“ povedal predseda strany Sieť Radoslav Procházka.


Predstavitelia Siete začali zbierať podpisy 1. júla pred úradom vlády. „Naším plánom je konečne zaviesť osobnú zodpovednosť politikov za vlastný výkon a nedať z verejných peňazí ani euro schránkovým firmám. Cesta strany Sieť k dobrému štátu predpokladá schválenie príslušnej legislatívy už počas prvých sto dní od nástupu Siete do vlády. Hoci stará politika naše návrhy viackrát odmietla, pod tlakom ľudí ich jednoducho bude musieť prijať, podobne ako to bolo pri zrušení poslaneckej imunity,“ poznamenal Procházka.


Prijatie oboch opatrení je podmienkou strany Sieť na začatie akýchkoľvek povolebných rokovaní o zostavení vlády. „Náš plán je dnes posvätený minimálne stotisíc ľuďmi, ktorí sa podpísali pod petíciu. O to väčší záväzok na presadenie oboch zmien cítime,“ dodal Procházka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona