Petíciu za dekriminalizáciu marihuany behom dvoch dní podpísalo sedemtisíc ľudí

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 14:09 • 2 min
Petíciu za dekriminalizáciu marihuany behom dvoch dní podpísalo sedemtisíc ľudí

BRATISLAVA - Pod petíciu za dekriminalizáciu marihuany, ktorú spustilo Progresívne Slovensko, sa za dva dni podpísalo sedemtisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Progresívne Slovensko o tom informuje na sociálnej sieti. Petíciu s konkrétnymi požiadavkami predstavili europoslanci a podpredsedovia hnutia Michal Šimečka a Martin Hojsík. „Budeme tlačiť na to, aby Národná rada SR a vláda konečne zmenili zákony, ktoré kazia ľuďom životy, a problém so zneužívaním drog nijak neriešia," napísalo PS na sociálnej sieti.

 

img

 

Súvisiaci článok: Hnutie PS vyhlásilo zber podpisov za dekriminalizáciu marihuany

 

Ponúkli alternatívu

Ich alternatíva je v niektorých iných krajinách bežným štandardom, a to medicínske využitie marihuany na lekársky predpis, legálne pestovanie piatich rastlín dospelými na osobnú spotrebu, sociálno-psychologické poradenstvo v každom okrese, či razantné navýšenie financií na prevenciu, vzdelávanie a bezpečné športové alebo umelecké aktivity pre mladých ľudí na celom Slovensku.

Cieľom petície je podľa PS dosiahnuť zmenu drogovej politiky na Slovensku, a tým aj menej zničených ľudských osudov, zdravšiu mladú populáciu a nižšiu záťaž pre štátny rozpočet. „Kým ročné náklady na väznenie jednej osoby na Slovensku tvoria podľa medzinárodných odhadov 15 950 eur, sociálna starostlivosť a liečba pre toho istého človeka by stáli ročne 2 740 eur," dodalo hnutie PS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona