Petíciu proti zvoleniu Harabina podpísalo 11-tisíc ľudí

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 10:25 • 2 min
Petíciu proti zvoleniu Harabina podpísalo 11-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Petíciu proti znovuzvoleniu Štefana Harabina do čela najvyššieho súdu, ktorú iniciovali ľudia zo strany NOVA, už podpísalo vyše 11-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Podpísané hárky odovzdajú zástupcovia petičného výboru Súdnej rade SR pred dnešnou voľbou nového šéfa Najvyššieho súdu SR v Sobranciach. V petícii hnutia NOVA s názvom Nechceme sa za súdnictvo červenať! vyzývajú signatári Súdnu radu SR, aby zastavila devastáciu justície a zabránila opätovnému zvoleniu Štefana Harabina. Podpísalo ju množstvo známych osobností, okrem iných Iveta Radičová, Zuzana Kronerová, Anna Šišková, Lukáš Latinák, Alexander Bárta, Tomáš Maštalír, Henrieta Mičkovicová, Petra Polnišová, Richard Stanke, Szidi Tobias, Ľuboš Kostelný, Matej Landl, Juraj Kemka, Robert Roth a ďalší. "Ľudia po prezidentských voľbách pochopili, že ani tí najmocnejší nemajú vopred vyhraté. Že má zmysel ozvať sa", zhodnotil petičnú akciu predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic.

 

Aktivisti hnutia začali zbierať podpisy pred necelým mesiacom po tom, ako sa Štefan Harabin stal kandidátom na predsedu NS SR na ďalšie funkčné obdobie. "Podpisy budeme zbierať aj v prípade, že ho Súdna rada zvolí. V petícii totiž vyzývame aj prezidenta Ivana Gašparoviča, aby vymenovanie nového predsedu najvyššieho súdu ponechal na svojho nástupcu Andreja Kisku, keďže funkčné obdobie Štefana Harabina sa skončí po jeho nástupe," uzavrel splnomocnenec petičného výboru Gábor Grendel (NOVA). 

 

V súboji o kreslo predsedu najvyššieho súdu sa stretnú traja kandidáti - súčasný predseda NS SR Štefan Harabin, predsedníčka občianskoprávneho kolégia a sudkyňa NS SR Jana Bajánková a predsedníčka senátu správneho kolégia NS SR Zuzana Ďurišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona