Petíciu proti utečeneckým kvótam podpísalo už 750.000 Maďarov

NETKY.SK • 21 November 2015, 15:06 • 2 min
Petíciu proti utečeneckým kvótam podpísalo už 750.000 Maďarov

BUDAPEŠŤ - Protestnú petíciu proti systému povinného prerozdeľovania utečencov v rámci Európskej únie, ktorú iniciovala 4. novembra vládnuca strana Fidesz, podpísalo už 750.000 Maďarov. Podľa agentúry MTI o tom dnes informoval na severovýchode krajiny v meste Debrecín predseda parlamentnej frakcie Fideszu Lajos Kósa.

slovakia

left justify in out

Kvóty označil politik Fideszu za nezmyselné, nefunkčné a nezákonné. "Čoraz viac ľudí to odmieta a čoraz viac ľudí sa pripája podpísaním petície k boju maďarskej vlády proti tomuto systému," povedal Kósa a dodal, že podpisy budú zbierať dovtedy, kým Európska únia nezruší kvóty.

 

Podľa jeho slov Brusel nemá právo žiadnu krajinu nútiť k tomu, aby jej obyvatelia dlhodobo žili spolu s ľuďmi, o prijatí ktorých sa nerozhodlo v danej krajine. "Namiesto systému kvót by bolo potrebné strážiť hranice," zdôraznil.

Kósa pripomenul, že proti kvótam sa súdi aj Slovensko a proti porušeniu systému subsidiarity protestovalo už viac krajín.

 

Maďarský parlament prijal 3. novembra uznesenie odmietajúce plán únie na zavedenie systému kvót, na základe ktorého by sa mali prerozdeľovať migranti medzi jednotlivé členské štáty. Dokument umožňuje vláde začať právne kroky voči EÚ s cieľom zabrániť, aby bolo Maďarsko súčasťou tohto programu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies