Petíciu proti kvótam pre utečencov podpísalo už viac ako 145-tisíc Čechov

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 18:46 • 2 min
Petíciu proti kvótam pre utečencov podpísalo už viac ako 145-tisíc Čechov

PRAHA - Viac ako 145.500 ľudí podpísalo v priebehu uplynulých týždňov petíciu proti zavedeniu záväzných kvót pre prijatie utečencov v členských štátoch Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Na pôde Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR o tom dnes informoval líder iniciatívy Islam v ČR nechceme Martin Konvička.
Podľa jeho slov dokument podpisovali skôr narodení, mladí, ale aj bezdomovci. Petíciu podporili aj poslanci hnutia Úsvit, ktorí požadujú uzavretie štátnych hraníc ČR ilegálnym migrantom. 



Česká republika, podobne ako ďalšie krajiny V4 povinné kvóty pre prijatie utečencov odmieta a trvá na dobrovoľnom princípe akceptovania migrantov. 
Stanovisko českej vlády podporil aj iniciátor petície. Ten vyzval kabinet premiéra Bohuslava Sobotku, aby sa nebál obrátiť na občanov, ktorý za ním stoja, ak by sa v Bruseli ocitol pod tlakom. 


Zbieranie podpisov pod petíciu, v ktorej sa vyjadruje presvedčenie, že udeľovanie azylu by malo zostať výlučne v kompetencii národných štátov pri súčasnom súhlase s pomocou humanitárnych pracovníkov v adekvátnom rozsahu na území daných štátov, bude pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona