Petíciu na stránke Bieleho domu proti Janukovyčovi podporilo 63-tisíc ľudí

NETKY.SK • 29 November 2013, 07:54 • 2 min
Petíciu na stránke Bieleho domu proti Janukovyčovi podporilo 63-tisíc ľudí

WASHINGTON - Približne 63.000 ľudí podporilo v uplynulých dvoch dňoch online petíciu na internetovej stránke Bieleho domu, ktorá vyzýva americkú vládu, aby uvalila sankcie na ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. Informovala o tom dnes ruská agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská vláda minulý týždeň oznámila, že sa bude snažiť o užšiu spoluprácu s Moskvou a ustúpila od podpisu asociačnej dohody a zmluvy o voľnom obchode s Európskou úniou (EÚ). K podpisu dohôd malo dôjsť na práve prebiehajúcom summite Východného partnerstva v litovskej metropole Vilnius.

Petícia na stránke Bieleho domu vyzýva na zavedenie sankcií voči Janukovyčovi a členom jeho vlády, ak ukrajinský prezident, ktorý pricestoval do Vilniusu, nepodpíše na summite dohody s EÚ. Medzi prípadnými postihmi je zákaz vstupu na územie USA a EÚ a zmrazenie majetku. "Nemôžeme prijať skutočnosť, že Janukovyč a jeho vláda odmietajú právo ukrajinského ľudu priblížiť sa k západnej civilizácii," uvádza sa v petícii.

Biely dom sľubuje, že zváži akúkoľvek petíciu na svojej stránke, ak do 30 dní od jej zverejnenia získa 100.000 hlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies