Petícia za obnovu bratislavskej trasy linky 95 má vyše tritisíc podpisov

NETKY.SK • 26 Október 2016, 12:48 • 2 min
Petícia za obnovu bratislavskej trasy linky 95 má vyše tritisíc podpisov

BRATISLAVA - Petícia za obnovenie pôvodnej trasy petržalskej autobusovej linky číslo 95 až na Šafárikovo námestie, dovtedy, kým dokončia trať električky po Janíkov dvor, má v súčasnosti vyše tritisíc podpisov.

slovakia

left justify in out

Petíciu spustil začiatkom septembra bratislavský mestský a petržalský miestny poslanec Oliver Kríž spolu so svojím združením Mladá Bratislava. Trasu linky číslo 95 po otvorení bratislavského Starého mosta a novej električkovej trate do Petržalky skrátili po Muchovo námestie v Petržalke. "Podpisy chceme zbierať do konca októbra, potom petíciu predložíme na bratislavský magistrát i na Dopravný podnik Bratislava (DPB)," povedal Kríž s tým, že ako mestský poslanec bude navrhovať, aby magistrát vyčlenil peniaze na podporu linky 95 smerom do mesta.


Ak chcú v súčasnosti cestujúci z Petržalky pokračovať v ceste do centra mesta, musia prestúpiť na električku na Farského ulici a novou električkou prejsť cez Starý most dve zastávky na Šafárikovo námestie. "Tí, ktorí cestujú iba na Šafárikovo námestie, si pre tento prestup musia kupovať 30-minútový lístok namiesto 15-minútového," hovorí Oliver Kríž s tým, že nový grafikon 95-ky nie je komfortný a už vôbec nie efektívny. "Navyše, novému cestovnému poriadku mestskej hromadnej dopravy nepredchádzala dôkladná a dostatočná diskusia s cestujúcou verejnosťou," pripomína.

 

Náhradu bude mať linka číslo 95 podľa Kríža len vtedy, keď dokončia druhú fázu električkovej trate, ktorá by mala premávať od Janíkovho dvora a bude prepravovať obyvateľov celým územím Petržalky. "Pre ľudí, ktorí električkou cestujú ďalej, napríklad do Rače, je to v poriadku. Momentálne však v stave, keď električka jazdí pár zastávok do Petržalky, je skrátenie linky 95 predčasný krok," vyhlásil Oliver Kríž.


Cieľom petície je nazbierať taký počet podpisov, aby sa ňou zaoberal magistrát i DPB. "Aby sa petíciou zaoberalo mestské zastupiteľstvo, musí mať tisíc podpisov, my by sme ich však do konca októbra chceli tritisíc," spomenul Kríž na začiatku zbierania podpisov. DPB v septembri vo svojom stanovisku uviedol, že "keďže v súčasnosti tento dopravný prúd do Petržalky obsluhuje električková doprava, nie je v preferencii Dopravného podniku Bratislava substituovať električkovú trakciu autobusovou".

 

Hovorkyňa DPB Adriana Volfová pripomenula, že objednávateľom výkonov vo verejnom záujme je Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy a Dopravný podnik Bratislava zabezpečí výkony v objednanom rozsahu a intenzite. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej sa petíciou po jej doručení na magistrát bude zaoberať bratislavské mestské zastupiteľstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies