Petícia týkajúca sa križovatky Triblavina je už na ministerstve dopravy

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 14:26 • 2 min
Petícia týkajúca sa križovatky Triblavina je už na ministerstve dopravy

BRATISLAVA – Petíciu za pokračovanie prestavby diaľnice D1 Bratislava - Trnava a križovatky Triblavina podľa vydaných povolení dnes zástupcovia petičného výboru odovzdali do podateľne Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. TASR o tom informoval predseda petičného výboru, starosta Vajnôr Ján Mrva.

slovakia

left justify in out

Organizátori i signatári petície, pod ktorú sa podpísalo doteraz 3500 občanov, požadujú dodržať pôvodné riešenie prestavby diaľnice, rátajúce so šiestimi pruhmi a súbežnými kolektormi po oboch stranách, rešpektovať územný plán Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a vybudovať križovatku Triblavina v súlade s vydanými povoleniami z roku 2013. Mrva oznámil, že petícia naďalej pokračuje.

 

"Veríme, že tento krok pomôže vytvoriť tlak, aby ministerstvo i Národná diaľničná spoločnosť (NDS) museli vysvetliť, prečo sa vlastne začalo uvažovať o návrhu zmeny stavby," uviedol Mrva. Informoval tiež, že ministerstvu zároveň adresovali list, v ktorom vyzývajú vedenie rezortu, NDS i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), aby zvolali rokovanie, kde verejnosti a médiám predstavia návrhy na zmenu stavby pred dokončením, aj s odôvodnením tohto návrhu.

 

Pôvodne navrhované riešenie diaľnice D1 a križovatky Triblavina so šiestimi pruhmi, so súbežnými kolektormi po oboch stranách diaľnice, sa v nadväzujúcom projekte pre stavebné povolenie mení na diaľnicu s ôsmimi pruhmi bez kolektorov. Proti týmto zmenám sa spustili dve petície, jedna vo februári, druhá v apríli, pretože obyvatelia sa boja dopravného kolapsu.

 

NDS však na aprílovom verejnom rokovaní na Úrade BSK uviedla, že prestavba podľa pôvodného navrhovaného riešenia by spôsobila problémy v doprave. Riešenie, ktoré sa v minulosti dostalo aj do územného plánu BSK, už podľa diaľničnej spoločnosti nie je aktuálne a znamenalo by také dopravné problémy, aké sú napríklad na bratislavskom Prístavnom moste. NDS ešte v polovici júna pre TASR potvrdila, že stále pracuje na optimálnom riešení križovatky Triblavina a samotný návrh chce predstaviť verejnosti.

 

Predseda BSK Pavol Frešo v tejto súvislosti zdôraznil, že samosprávny kraj v súvislosti s výstavbou križovatky Triblavina nemení svoje stanovisko a naďalej podporuje pôvodné rozšírenie diaľnice D1 na plnohodnotnú šesťpruhovú diaľnicu s obojsmernými dvojpruhovými jednosmernými kolektormi v úseku Bratislava – hranica BSK – Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies