Opitý muž strieľal v autobuse bratislavskej MHD

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:51 • 2 min
Opitý muž strieľal v autobuse bratislavskej MHD

BRATISLAVA - Z jedného z vozidiel bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) zaznel v pondelok (21.9.) večer výstrel.

slovakia

left justify in out

Zo svojej krátkej strelnej zbrane v odstavenom autobuse na zastávke Cintorín Slávičie údolie vystrelil 41-ročný Peter A. z Bratislavy. Mal byť pritom pod vplyvom alkoholu.

 

Ako TASR informovala bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková, muž chcel krátko pred 20.00 h nastúpiť do autobusu 139, ktorý bol odstavený na zastávke. "Nakoľko vodič autobusu spozoroval, že muž bol zjavne pod vplyvom alkoholu, vyzval ho, aby do autobusu nenastúpil," priblížila hovorkyňa.

 

Bratislavčan aj napriek výzve do vozidla nastúpil cez stredové dvere. "Vodič čakal v kabíne pre vodiča, pokiaľ muž opustí priestor autobusu, keď spozoroval, že drží v ruke krátku strelnú zbraň. Z obavy o svoj život a zdravie opustil dopravný prostriedok," opísala ďalej hovorkyňa.

 

Vodič hneď kontaktoval dispečing dopravného podniku a skutočnosť nahlásil. Potom však začul z vozidla výstrel a zbadal obvineného, ako opúšťa priestor autobusu. Na miesto sa podľa hovorkyne hneď dostavila policajná hliadka, muža obmedzila na osobnej slobode a predviedla na policajné oddelenie.

 

Peter už čelí obvineniu z prečinu výtržníctva. "Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní," uviedla Mihalíková. V prípade preukázania viny Bratislavčanovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

"Vodič bol v zmysle interných predpisov stiahnutý zo služby a z bezpečnostných dôvodov bolo vozidlo odstavené a nahradené záložným vozidlom," doplnila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. Pri tomto incidente sa podľa jej slov nikomu nič nestalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies