Peter Vojtek bude od 1.8. novým veliteľom Síl výcviku a podpory OS SR

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 07:45 • 2 min
Peter Vojtek bude od 1.8. novým veliteľom Síl výcviku a podpory OS SR

Peter Vojtek bude od 1.8. novým veliteľom Síl výcviku a podpory OS SR

slovakia

left justify in out

Sily výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) budú mať od 1. augusta nového veliteľa. Na základe rozkazu ministra obrany SR Ľubomíra Galka ním bude Peter Vojtek. Minister zároveň svojím rozkazom prepustil zo služobného pomeru doterajšieho veliteľa Miroslava Kováča.
Ako po slávnostnom akte odovzdania velenia povedal náčelník Generálneho štábu OS SR Ľubomír Bulík, generál Kováč odchádza do zálohy na vlastnú žiadosť. "My sme boli nútení hľadať jeho náhradu. Generál Vojtek sa javil ako najvhodnejší veliteľ a minister obrany môj návrh schválil," zdôraznil Bulík.
Pre ministra obrany Ľubomíra Galka bol rozkaz o prepustení Kováča zo služobného pomeru prvým rozhodnutím tohto druhu. "Každé rozhodnutie, ktoré musím prijať, konzultujem s pracovníkmi, ktorí mi ho pripravia a musia mi ho zdôvodniť. Prijal som vysvetlenie a odporúčanie náčelníka generálneho štábu a zachoval som sa tak, ako pri každom personálnom rozhodnutí," povedal Galko s tým, že má kvalitný tím ľudí a verí, že si jeho dôveru zaslúžia.
Odchádzajúci veliteľ Kováč, ktorý pôsobil v Ozbrojených silách SR 33 rokov, sa pri svojom rozlúčkovom prejave neubránil emóciám, vyjadril vďaku všetkým, s ktorými spolupracoval a nezabudol ani na kolegov, ktorí pri plnení úloh prišli o život.
"Je mi smutno, ale neľutujem. Správny veliteľ a správny manažér má vedieť, kedy odísť. Ja odchádzam svojím spôsobom na výslní. Nik nemôže povedať - bol dobrý, ale teraz už nie je dobrý," povedal odchádzajúci veliteľ. Zdôraznil, že pod jeho rozhodnutie sa podpísala aj potreba omladzovať Ozbrojené sily SR.
Pre nového veliteľa Síl výcviku a podpory OS Petra Vojteka je Trenčín už 13. posádkou v OS SR, pôsobil vo vzdušných silách, útvaroch a jednotkách protivzdušnej obrany a naposledy bol náčelníkom štábu pre podporu operácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies