Peter Velits v plnom zdraví, na plnú silu potrebuje ešte pár pretekov

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 09:34 • 2 min
Peter Velits v plnom zdraví, na plnú silu potrebuje ešte pár pretekov

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Velits sa po operácii artérie v ľavej nohe, ktorú absolvoval začiatkom apríla v Londýne a následnej rekonvalescencii, vrátil cez víkend na Okolo Rakúska do kolotoča pretekov.

slovakia

left justify in out

"V plnom zdraví vyzerá, že hej, v plnej sile ešte nie. Dnešná etapa bola pre mňa takým prvým testom. Nebola najťažšia, ale dostatočne náročná na to, aby som mohol nohu otestovať. Som spokojný z pocitov, ktoré som mal. Je to trošku rozdiel v tej nohe. Nemám ešte riadnu formu, preto som si to trochu vytrpel, ale to je normálna vec. Povedal by som to tak - to je to najmenej, pár pretekov to ešte potrvá, ale prvý dojem je veľmi dobrý," povedal pre TASR jazdec tímu BMC po nedeľnej 1. etape podujatia, v ktorej obsadil 70. miesto v rovnakom čase ako víťazný Nór Sondre Host.

 

Lekári tímu budú na pretekoch slovenskému jazdcovi priebežne merať tlak v nohe a približne o pol roka ho ešte čaká kontrola v Londýne. "Času na zahojenie bolo dosť. V minulosti si niektorí jazdci ublížili predčasným štartom. Bohužiaľ na to doplatili a bol by to hazard. Počúval som lekárov a aj ich konzervatívne návrhy, rešpektoval som ich a išiel podľa plánu. Problém nebol čas. Keď máme prestávku, človek mesiac bez bicykla prežije. Problém bol v tom, že sa človek nemohol hýbať, robiť iné športy, iba opatrne a nie moc dlho chodiť. To bolo trošku ubíjajúce. Na druhej strane som vedel, do čoho idem a hlavne som vedel, prečo to robím. Tím stál plne za mnou, veľakrát mi volali, či chcem ísť Rakúsko alebo ešte počkať. Dávali mi dostatok času, ale ja už som chcel pretekať," pokračoval P. Velits.

 

Trojnásobný majster sveta v tímovej časovke pozná už svoj najbližší program: "Mal by som ísť Valónsko, Poľsko a Vueltu. "Všetko záleží od toho, ako sa budem cítiť po Rakúsku," zakončil rodák z Bratislavy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona