Peter Velits si piaty raz vyskúša atmosféru Tour de France

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:25 • 2 min
Peter Velits si piaty raz vyskúša atmosféru Tour de France

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Velits figuruje v 9-člennej nominácii belgického tímu Omega Pharma-Quick Step na tohtoročnú jubilejnú 100. edíciu najprestížnejších etapových pretekov Tour de France, ktorá sa začne 29. júna na Korzike a vyvrcholí 21. júla vo francúzskej metropole. Zo Slovákov mal už dávnejšie istotu štaru Peter Sagan (Cannondale).

slovakia

left justify in out

O zložení kádra Omega Pharmy-Quick Stepu informoval portál VeloNation. Najzvučnejšími menami sú šprintérsky túz Mark Cavendish z Veľkej Británie a nemecký majster sveta v časovke Tony Martin. 

"Peter Velits a Niki Terpstra sa budú zameriavať najmä na časovku tímov a kontrolu čela pelotónu počas rovinatých etáp," špecifikoval manažér Rolf Aldag. 

Dvadsaťosemročný majster sveta do 23 rokov zo sezóny 2007 Peter Velits pri svojej premiére na TdF v roku 2008 skončil na 58. priečke, o rok neskôr bol 32., po zranení zo sezóny 2010 prišiel predvlani do cieľa v Paríži na 19. pozícii, minulý rok mu patrilo 27. miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona