Peter Velits sa nezmestil do nominácie BMC na tímovú časovku

NETKY.SK • 19 September 2015, 13:07 • 2 min
Peter Velits sa nezmestil do nominácie BMC na tímovú časovku

RICHMOND - Slovenský cyklista Peter Velits nebude štartovať vo farbách BMC Racing v nedeľňajšej tímovej časovke na MS v americkom Richmonde. Trojnásobný majster sveta v tejto disciplíne sa nezmestil do nominácie, ktorú stajňa zverejnila v sobotu.

slovakia

left justify in out

Petrovi Velitsovi sa ušiel iba post prvého náhradníka, takže nedostane šancu obhajovať zlato z vlaňajška. V Ponferrade sa vtedy tešil zo zlatého hetriku v tímovej časovke na MS. Slovenský reprezentant predtým získal najcennejšie medaily aj v rokoch 2012 a 2013 ešte v drese Omega Pharma Quick-Step, vlani už za BMC Racing.

 

Za BMC v nedeľu pôjde na trati dlhej 38,8 km šestica Rohan Dennis, Silvan Dillier, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney a Manuel Quinziato. "Potrebovali sme nahradiť dvoch jazdcov z vlaňajška - Tejay van Garderen sa nanešťastie na Vuelte zranil a Peter Velits tam síce podal dobrý výkon, ale ešte nie je vo svojej najlepšej forme," zdôvodnil absenciu Slováka tréner tímu BMC Marco Pinotti na webstránke zoskupenia.

 

Tímovou časovkou sa v nedeľu o 19.30 SELČ začne svetový šampionát v cestnej cyklistike, Slovensko v nej bude zastupovať iba Peter Sagan. Ten figuruje na šesťčlennom zozname pretekárov tímu Tinkoff-Saxo, ktorý má medailové ambície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona